LeonardoDaVinci pisze:
Niech kanaba pisze do komisji europejskiej zeby sie przypatrzyli temy incydentowi bo bedzie gnuj jak huj...
trzeba tak zrobic ostatnia szansa
ale tak wogole to w tej ustawie pisze ze za znaczne ilosci do 8 lat przynajmniej ja tak to zrozumialem wogole ta ustawa jest tak dziwnie zapisana ze huj z niej zrozumiec mozna
michallw pisze: I kurwa juz nikomu nie mozna wierzyc SLD miało być przeciw a tu chuj.
michallw pisze: i kto decyduje jaka to jest znaczna ilosc a kto ile mała???
Tak się zastanawiam czy mozna by pisac dowolania od wyroków do unii po tym jak nas złapią...
ale tak reasumując całą moją wypowiedź: możesz mi possać.
toudy pisze: Najpierw policjant ktory ciebie zlapie, w drugiej kolejnosci prokurator ktory bedzie pisal akt oskarzena [...]
Jak 8 lat za paniene porobi,brylki mu w piorka obrosna,to az bedzie mial ochote sam sobie benzydamine wypisywac.
Życie jest dziełem sztuki
paker pisze: a napisal ktos z kanaby do unii jakies pismo? czy jak zawsze nikomu sie nie chce ruszyc dupy.....
sam możesz ruszyć... ;-)
Tak między nami to nic nie da. UE nie może ingerować aż tak w nasze prawo karne. Tak mi się wydaje. Dostosowanie wysokości to jedno (ktore unia wymaga by prawo we wszystkich krajach było w miarę jednakowe), a sposób podziału to drugie. :rolleyes:
Szkoda, że cała polityka unii w kwestii narkotyków nie jest prolegalizacyjna.
ps. czy tylko u nas uzależnionemu, gdy chce się leczyć, grozi więzienie za posiadanie + trudności w dostaniu podstawowych leków, czy może są inne tak popi######## kraje w unii?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.