Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 179 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: RysiuRonson »
ej a te grzyby rosna na drzewach bo nie mam pojecia gdzie je znalezc na ziemi nigdzie nie ma szukalem w piaskownicy i dookola niej i nic ! dajcie jakies fotki co widzieliscie po ich zjedzeniu bo nie wiem czego sie spodziewac !
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
  • 77 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: QQQ »
No niestety nie zauważyłem w porę i mi kundel zeżarł ostatnie łysice ! To było 2 ,5 godziny temu ale nie widać u niego żadnych objawów . Może organizm psa nie trawi grzybów? Nos ma zimny , merda ogonem i szczeka na kota więc mam nadzieję że nic mu nie będzie , jedno jest pewne na pewno nie zgłupieje bo to najgłupszy pies jakiego miałem . Zdarzyło mi się już parę razy celowo upić go , raz zeżarł całą salvie ale dziś sam się wpakował do pokoju , zrobił bajzel a z woreczka z grzybami zostały tylko strzępy. Teraz muszę czekać na grzybenie do sierpnia .
Uwaga! Użytkownik QQQ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 763 / 6 / 0
RysiuRonson pisze:
bo nie mam pojecia gdzie je znalezc
hehe. prędzej na łące niż w piaskownicy. jak z niej wyjdzisz to poszukaj latem. ale wcześniej doczytaj na forum i w serwisie. ale chciałeś zdjęć to daję. pełna wersja o gribach i nie tylko: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?p=98315#p98315.
QQQ: widzę, że ten twój piesek to ma przy tobie bardzo kolorowe i ogólnie ciekawe życie :-p
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 382 / 8 / 0
QQQ - a może miałeś nie łysiczki, tylko jakieś podobne, ale nieaktywne grzyby? Przynajmniej dla psa na szczęście... ;)
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Znajomy zapraszaqł mnie na grzybkobranie w maju. Powiedział, że od połowy maja do końca czerwca rosną jakieś grzybki halucynogenne. Potwierdziła to też inna osoba. Tu z kolei czytam, że łysiczki rosną na jesień? To jak to w końcu z tym jest?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 763 / 6 / 0
Zbiory łysiczki: koniec sierpnia - wrzesień. może twemu koledze chodziło o muchomory :rolleyes:
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 763 / 6 / 0
zły przykład. Amanita muscaria występuje od lipca do listopada - nie w czerwcu. ale przecież to nie jedyny grzyb w polskich lasach.
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2006 przez GrupaOlewającaWładzę, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 77 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: QQQ »
To były na 100% łysiczki , sam testowałem :) , co do mojego wrednego psa to faza jednak mu się załadowała z dużym opóźnieniem prawdopodobnie przez to że wcheśniej wpiepszył niezły obiad , początkowo był trochę strachliwy , wszystkiego się bał , potem naszczekał na kwiatka i chodził niepewnym krokiem wreszcie położył się na swoim posłaniu i dziwnie warczał ( jakby sobie coś opowiadał ) teraz strasznie się drapie , może to jakaś alergia na grzyby i stasznie dużo pije wody , już 3 cią miskę wychlał . Idę z nim na miasto niech troche potripuje na łonie natury .
Uwaga! Użytkownik QQQ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
No to jak, w mieście? Miało być na łonie natury... Nie stresuj psa dodatkowo, przecież teraz on naprawdę może się wystraszyć samochodów czy czegoś...
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 763 / 6 / 0
:-p w takim razie dobrze, że salvia nie działa przy dożołądkowym użyciu. aż wolę nie myśleć, co by się z pieskiem działo po tym jak ci ją wszamał :-D :-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.