RysiuRonson pisze: tak ? ale o co chodzi bo nie mam pojecia w jakim celu to napisales.
RysiuRonson pisze: Drag widac ze nikogo z nich dobrze nie poznales. Nie ma sie co dziwic ze nie odpowiadaja na zalosne pytania debilom ktorzy nie potrafia wlaczyc duckduckgo.pl
pozatym nie bój się. bardzo dobrze zajarzyłem o co chodzi.
Znam mase 16 latków i nie widziałem takiego co byłby dojrzalszy od 30 latka.
btw; w tym wieku dzieje sie tyle zmian w organizmie, ze branie czegokolwiek zakrawa o idiotyzm, debilizm, kretynizm czy inne stadium upośledzenia
No wiem wiem dobrze o czym norberto mowisz dlatego nie pale zielska czesto...
Norberto pisze: A moim zdaniem takie fora to dla pełnoletnich wyłącznie powinny być <_<
Znam mase 16 latków i nie widziałem takiego co byłby dojrzalszy od 30 latka.
A ja znam wielu rówieśników i wielu "starszych" i widzę, że czasem 16 latkowie są o niebo wyżej inteligencją.. ale co do przemian w organizmie to masz rację, ale na pewno jak się czasem coś przyćpa to nie ma żadnych strasznych powikłań...
A czego się spodziewasz? Na większości forów tego typu są ograniczenia wiekowe.
Popstrykaj sobie myszką po googlach i sam zobacz.
Ale jak aptrze na to subektywnie to ja naprzyklad dzieki temu frum przestałem ćpać :rolleyes:
no bez kitu sobie robie przerwy dosyc dlugie i bede je robil... dzieki temu forum naprzyklad nigdy nie bede tykał amfy, nigdy nie bede wpierdalał kwasów, nigdy nie bede wpierdalał "czeszących leków"
gdyby nie to forum nie zostałbym poinformowany o skutkach i musiałbym sie zdać na opinie moich ewentualnych znajomych ktorzy chcieliby zemna cos cpac.,..
Podsumowujac: Forum nikomu nie zagraża to "każdy" może zagrozić sam sobie ;P
To tak samo jak wiara sie tlumaczy ze przez marihuane wlecieli w cięższe dragi...
Bład jednak tkwi gdzie indziej. Moim zdaniem szkoły powinny przejąć funkcje edukacyjną i rzetelnie informować o skutkach brania narkotyków. Tak jednak nie jest, bo szkoły też wypaczają tą wiedzę. Tylko, że w drugą stronę.
A dlaczego forum powinno być tylko dla pełnoletnich? A no dlatego, że człowiek w wieku 12-16 lat, może odebrać wiele z postów jako zachęte do próbowania tych narkotyków, które urzytkownicy polecają. Po nitce do kłebka, możemy niechcący pomóc komuś zostać ćpunem zbyt wcześnie.
Natomiast kiedy ktoś już sam odpowiada za siebie ... sami rozumiecie.
A na bank gdyby nie to forum to by juz robil tak jak moi znajomi...
przykładowy user pisze: bo to forum uczy jak ćpać, ale jak ćpać mądrze i rozsądnie. na studiach sporo ludzi się wpierdala w syf, bo mają marną wiedzę, co biorą i jak to szkodzi.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.