Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 2538 / 215 / 0
I co należy zrobić jak występują takie objawy? Położyć się na czymś miękkim i patyk w zęby? Można się przekręcić podczas takiej padaki przez np. odgryzienie jęzora i zadławienie się krwią?
  • 2652 / 382 / 0
Najczęściej jest tak, że te objawy pojawiają się bardzo szybko i tracisz przytomność i dostajesz pełnego napadu drgawkowego. Rzadko zdarza się, aby osoba była w stanie zareagować, ale tak, położenie się (na boku) w dużym stopniu zapobiega np. zakrztuszeniu się. Patyk w zęby - istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że go nie utrzymasz. Tak, można się przekręcić podczas ataku, ale częściej związane jest to z uszkodzeniem mózgu bezpośrednio wywołanym np. intensywnym waleniem głową w podłogę podczas drgawek. Skurcz krtani, zakrztuszenie, zatrzymanie oddechu - to też bardzo częste przypadki. Jednak to, co powiedziałam wcześniej - rzadko ktoś jest w stanie się zorientować i zapobiec. Jeśli jesteś w stanie zapobiec, to najczęściej nie tracisz świadomości, a doznajesz jedynie skurczów mięśni. Nie są one zbyt intensywne, więc możesz kontrolować sytuację i np. wziąć benzo.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 502 / 40 / 0
Oprócz tego co napisała bb u mnie przed telepką zawsze występowały na przemian zimne i gorące poty, zawroty głowy, problemy z koordynacją ruchową i skupieniem, kiedy po zażyciu trampa miałem takie objawy to już wiadomo że zaraz będzie źle. Ja zawsze wtedy kładłem się na łóżku i jego krawędzie zabezpieczałem kołdrą i poduszkami tak żeby zminimalizować ryzyko wypadnięcia z łóżka, wiadomo, pełna prowizorka ale nie ma zbyt wiele czasu na działanie.
  • 2538 / 215 / 0
Trzeba mieć te benzo. Jak by nie to ryzyko padaki byłby dla mnie dragi idealny, już nawet makiwarę przebija.
  • 158 / 7 / 0
Właśnie włączył mi się skręt po ciągu na PST (4 doby od ostatniej dawki :o). Czy gdybym chciał zaleczać się tramadolem (niestety doreta więc muszę ekstrahować) to na jak długie przełożenie objawów odstawiennych mógłbym liczyć? 7h~?
  • 950 / 41 / 0
Mnie też jakoś 4 dzień mija od wyczerpania zapasów maku. I lęczę się tramcem. Zależy od Twojej tolerki itd. Na pewno dłużej od kody. Coś koło tego na pewno.
  • 158 / 7 / 0
Starałem się nie przekraczać o,5 kilo. Brane średnio co dwa dni przez 3 miesiące. Opio to syf, a tramal daje mi jedynie pustą stymulację, brak jakiejkolwiek euforii. Do PST się nie umywa. Mój pierwszy raz z tramcem wczoraj to około 400~ + 375 dorzucone po dwóch godzinach. Działanie do dupy, ale chociaż skręta zaleczy.
  • 950 / 41 / 0
To jeszcze nie tak najgorzej. Skręta zaleczy Ci nawet 3 razy mniejsza ilość. Nie ma co liczyć na dobre ugrzanie. W końcu to morfina, to tramadol. U mnie to 2 kg codziennie. 275mg biorę i jest git.
  • 1874 / 96 / 127
A dla mnie tez tram to syf, opio ma upierdalac, a nie dawać chuj wi co za faze... Nie lubie tramadolu.
wolna molekula
#mops
  • 950 / 41 / 0
trampek wiadomo, że trochę inaczej grzeje. Ja jednak miło wspominam okres, w którym go brałem zamiast kody. Po PST te specyfiki już tylko na skręta się nadają.
Bele obraziłem się XD
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.