"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
07 listopada 2019dgnted pisze: Czy naprawde tolerka mogla tak wzrosnac przez 3 razy brany oksykodon w dawkach 20-30 mg?
@GG Allin 25 mg prometazyny i ew. hydroksyzyna wystarczy? Bo tyle biorę. A dzień przed ile tej kody żeby rozruszac enzymy?
Na samym początku starczało mi w zupełności 240 mg. A teraz jest bardzo różnie, chyba nie ma na to żadnej reguły. Przez długi czas 450-480 mg to była taka moja standardowa dawka (starałam się jej nie przekraczać, bo naczytałam się tu sporo na temat tego, że to bez sensu, a hajs i tak już mi znikał z konta błyskawicznie). Wczoraj i dziś 300 mg. A kilka dni temu 390 i nie poczułam kompletnie nic, co doprowadziło mnie jedynie do rozdrażnienia.
I bądź tu mądry :)
07 listopada 2019dgnted pisze: Jest tu ktos kto rozumie caly mechanizm dzialania kody? Jest napisane, ze inhibitory enzymu takie ja cyp2d6 wzmacniaja dialanie kodeiny, czyli antyhistaminy 1 gen, ale inhibitorami tego enzymu sa tez antydepresanty ktore oslabiaja dzialanie. Jak to kuzwa dziala?
Najlepiej skupić się na CYP2D6 i jego INDUKCJĘ a nie kurwa blokadę geniuszu (zwiększyć jedynie stężenie kodeiny we krwi, a nie jej aktywnych metabolitów)przez cytamenid, prometazyna, dexomethosan i gluta coś tam. Drugą rzeczą odpowiedzialna za high są glukoronidowe enzymy tworzące bodaj glukoronid-6-kodeiny.
Cyp3a4 natomiast chcemy blokować aka inhibitowac, bo wynikiem tego enzymu jest nieaktywna norkodeina, mniej norkodeina to więcej demetylacji (usuwania 3-metylo ze struktury - dla głupich) kodeiny aka 3-metylo-morfiny, jeśli zastosujemy indukcję w)w dla zwiększenia stężenia morfiny we krwi i glukoranidowej-6-kodeiny która już jest aktywna w odróżnieniu od "rodzicielskiego" związku tj. kodeiny
Antydepy głównie blokują różne enzym
A i antyhistaminy mają działanie depresyjne na OUN zwiększając jedynie sedacje (wyjątkiem diphergan aka prometazyna)
Jest jeden mankament. Nalezy zdrowo jeść, duzo kefirow pić i prowadzic aktywny tryb zycia, ażeby nie zrobić sobie kuku w żołądku, na wątrobie czy trzustce.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.