Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 5800 / 1191 / 43
To dobry chłopak był i małooo piłł.
Zakon składa kondolencje.
Żyjmy szybko, umierajmy młodo.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 483 / 67 / 0
randomuser118 pisze:
Takie ględzenie w stylu: " {...} "
randomuser118 pisze:
(kiedys ktos rzucil haslem, ze Polska to smietnik Europy. Wrzuca sie tu wszystko co nie idzie na zachodzie. Patrzac na nasze sklepy z RC to tak jest)
mieszajcieDALEJ.jpg
niby jedna substancja, a mnóstwo. Trudnorozpuszczalne skladniki. Mieszajcie dalej.
fub amb, który normalnie krystalizować w geometryczne kształty winien,
może z 60% masy temu g(ł)ównemu składnikowi dam
też takie ględzenie, uczcie się od Mistrza,
przecież tyle wyćpam, jeszcze napiszę o tym 3 posty zanim chujwieco
bo sretetete
london5 pisze:
Żyjmy szybko, umierajmy młodo.
Nie zdążył wyjść z domu. Mimo wszystko, chyba jednak, w jego formie, nie byłoby wyjście możliwe. Musiałby mieć koniecznie z kimś.
A taka patologia i sztuczna bezradność rozbraja.
Samonakręcanie, sugestywność i ćpanie nie wtedy
gdy trzeba naprawiać, już późno
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
  • 1676 / 106 / 0
Smutne to to..
galaktyczny wysle Ci maila.
opisze Ci pewna sytuacje, ale chwilowo nie chce tego robic na forum.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 372 / 9 / 0
Widać coraz więcej zgonów na forum według mnie przyczyna jest jedna coraz bardziej wymyślne RC, które skutki uboczne coraz trudniej przewidzieć. Jeśli wszystko pójdzie w tym kierunku ten temat będzie coraz bardziej popularny.
  • 438 / 18 / 0
dokładnie ten opioid u-xxx
zbiera ładne żniwo wśród zwolenników mieszania opio i benzo
ciekawe jak to się wszystko rozkręci
popcorn poproszę
Uwaga! Użytkownik samedobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 403 / 79 / 0
@up nie ma niebezpiecznych substancji, są tylko niebezpieczne decyzje
  • 4807 / 267 / 0
@up bzdura, jest to i to natomiast połączenie jest śmiertelnie niebezpieczne.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 2943 / 245 / 0
Niebezpiecznie są dawki, nie substancje.
  • 4807 / 267 / 0
turek, nie żartuj, każdy wie że fentanyl, meta, bieluń czy heroina to niebezpieczne substancje. Wszystko wskazuje na to że U44770 także zalicza się do tego grona. Można sobie racjonalizować że biorąc mało jest się względnie bezpiecznym, ale kto bierze mało? Wystarczy że coś dobrze działa i ludzie od razu wpadają w ciągi. Przykłady można mnożyć, a później czyta się posty w stylu "wziąłem kilka gram i nos mi boli/nie mogę oddychać/dostałem psychozy". Na ludzki rozsądek w przypadku dragów bym nie liczył.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 24 / 2 / 0
Ludzi zabija głupota a nie narkotyki. Selekcja naturalna
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.