Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 63 / 3 / 0
Takie przedłużenie życia w sumie - bo gdyby nie to, że zawsze istnieje perspektywa naćpania się czymś to zapewne dawno bym się zajebała. :cool:
I'm going upstairs now to turn my mind off.
MXE [']
  • 4807 / 268 / 0
^ mechanizm zaprzeczeń i iluzji. Tak, na pewno byś się zajebała gdyby nie Acodin, tylko dzięki niemu żyjesz.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 63 / 3 / 0
Hmm? Idź się może w końcu leczyć na tego bordera zamiast wczuwać się w rolę znawcy ludzkiej psychiki na forum dla ćpunów. XD
I'm going upstairs now to turn my mind off.
MXE [']
  • 4807 / 268 / 0
Mówiąc o leczeniu pomyśl lepiej o sobie skarbie.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 37 / 5 / 0
Próbowałem w sumie niewiele. DXM, koda, THC ale jestem zadowolony. Uważam, ze dzięki nim poznałem, że jest inny sposób patrzenia na problemy, ze jest coś więcej, niż tylko moje własne niepodważalne zdanie. Myślę, że najwięcej dobrego zrobił THC choć DXM też sporo pokazał. Po nim miałem zupełne odloty w stylu zmiana osobowości. To niezwykłe uczucie pokazało, że tylko chemia nami rządzi i tak naprawdę niewiele potrzeba, aby stać się zupełnie innym, może lepszym człowiekiem. Wystarczy tylko to nieco przemyśleć. Zawsze próbuję wyciągać wnioski po fazach. I zawsze znajduję coś pozytywnego :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.