Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 916 / 171 / 0
To jest do Acodinu dobre nie do thiocodinu.
@Vratislav dziękuję za napisanie tego co ja napisałem już 2 razy post wyżej. Widać do niektórych dociera dopiero za 3 razem. nie chciało mi się już tego pisać bo powoli zaczynałem myśleć że tamten to toll albo jakiś bot.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 482 / 96 / 0
@endother Przyznaje rację. Wczorajsze oburzenie z powodu tego iż źle potraktowałem tą ekstrakcję spowodowalo u mnie gniew a w konsekwencji pisanie wypocin na forum. Muszę się nauczyć trzymać język za zębami :D
  • 113 / 2 / 0
Macie moze link do "poradnika jak zrobic ekstrakcje z Thio"? - Przeczytałem gdzies na forum że się nie da oddzielić sulfogwajakolu od kodeiny w Thiocodinie.

Czy przejść na coś innego typu Antidol, bo po tym Sulfo to juz mnie sra, brzuch boli, i apetytu nie mam.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2020 przez czekam na nick, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik czekam na nick nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / 3 / 0
@anonimowy18 ja to myślałem, że ty trollowałeś ^^
Uwaga! Użytkownik y0y0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / 2 / 0
Czy ja dobrze w ogole używam tej kody?
Kupuję Thio, rozpierdalam tabletki na proch, wsypuje to letniej wody (bez ekstrakcji, z grudkami) - no i piję xd
Uwaga! Użytkownik czekam na nick nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2532 / 602 / 0
Nie, thiocodin powinno się wstrzykiwać domózgowo. Pewnie, że dobrze. Można połknąć w całości/trochę poprzegryzać i połknąć/zrobić tak jak właśnie ty. Im bardziej je rozdrobisz tym szybciej/mocniej wejdą. Co do ekstrakcji niby jakoś tam można ale jest do tego potrzebna duża wiedza i sprzęt, więc praktycznie nikt tego nie robi.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 188 / 62 / 0
Co do ekstrakcji kodeiny z Thiocodinu nie jest to wcale takie trudne. Rozpuszczamy tabletki w ciepłej wodzie i zostawiamy do ostudzenia. Filtrujemy roztwór od masy tabletkowej. Następnie przeprowadzamy kodeinę do wolnej zasady za pomocą roztworu NaOH, do pH około 10-11. Ekstrahujemy wolna zasadę kodeiny rozpuszczalnikiem organicznym (np. ja robiłem benzyną ekstrakcyjną, przemywamy trzykrotnie zgodnie ze sztuką chemiczną). Warstwę organiczną odciągamy od wodnej i zakwaszamy kwasem fosforowym lub solnym, by uzyskać pH 6,5 optymalnie. Następnie przemywamy znów trzykrotnie wodą, by wyciągnąć sól kodeiny. Z ekstraktu wodnego odparowujemy resztki rozpuszczalnika niepolarnego, a jak się da to nadmiar odciągamy strzykawką. Po ustaleniu, że roztwór nie śmierdzi już żadnym organicznym rozpuszczalnikiem posiadamy ekstrakt czystej soli kodeiny. Wykonywałem tą metodę z użyciem kwasu HCl. Po zrobieniu tych operacji 75 mg kodeiny (moje pierwsze razy) ugrzało mnie do noddów, gdzie 150 mg kody w fosforanie z Thiocodinu ledwo miało start do tego stanu.
Ale to tylko taki mój sen, opowieści z wybrzeża mieczy dla ciekawskich :)
  • 916 / 171 / 0
Fosforan kodeiny przyswaja się bardzo dobrze, chyba 90% z przełyku. To że nie jest to takie trudne to chyba sarkazm? Nie ma powodu by ekstrahować thiocidin.

Nie ma sensu też go kruszyć, tabletki rozpuszczają się po 2-3 minutach od połknięcia. Jak nie wierzycie albo nie wiecie o co chodzi, a to chyba możliwe wrzucie jedną tabletkę do szklanki z letnią lub ciepłą wodą i zobaczycie co się stanie.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2020 przez endother, łącznie zmieniany 2 razy.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 188 / 62 / 0
Robiłem to z ciekawości chemicznej i czy w ogóle było możliwe takie doczyszczenie. Nie musisz się tutaj oburzać. Wiele rzeczy się próbuje tylko po to, by zobaczyć, czy są możliwe do wykonania, niekoniecznie muszą mieć ćpuńskie zastosowanie.
Może przy doczyszczaniu 20-50 gram kody z Thiocodinu miało by to sens, ale dla przeciętnego pochłaniacza kodeiny jest to wyłącznie ciekawostka.
Pozdrawiam :)
  • 916 / 171 / 0
Ja tylko pisze że to bez sensu. Po prostu zaraz ktoś wejdzie, przeczyta coś o kodeinie i zanim zdążysz wymówić Butyrfentanyl będzie się dopytywał co zrobić z resztkami benzyny, ale potem dopisze że nie mógł się doczekać wypił bez doczyszczania i nic mu nie jest. Zaraz potem następni będą to pewnie pukać dożylnie. Myślisz że skąd się pojawiła plaga odpadających kończyn po krokodylu w Rosji? Też teorytycznie nie jest to trudne. Więc przestrzegam żeby ktoś kto tylko czyta a nie ma tu konta nie pił benzyny tak jak piją kota bez filtracji w innych wątkach. Ale na to już nie mam siły....
Natomiast to o tabletkach piszę by ułatwić ludziom życie.
Zablokowany
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina