Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
O nie, greipfrut to podstawowy wzmacniacz kodeiny, czytałem o tym wiele lat temu i już nie pamiętam co dokładnie robi ale działa bardzo skutecznie. Myślałem że nie ma kodziaża który by tego nie znał. Lepiej już kupić 10 tab i owoc niż 20 tab na sucho. Byle zjeść najpierw greifpfruta i za 10-30 min kodeinę.
Mam ci znaleźć lekturę czy uwierzysz na słowo albo sam znajdziesz?
Ogólnie ibuprofen powinien podobnie się ekstrahować jak antidol ale nie aż tak dobrze. Po jakimś czasie, raczej szybko nabawicie się poważnych wrzodów. Jak ja bawiłem się kodeiną to za 7 zł było 20 tabletek. Na obrzeżach polski nawet za połowę tego. To były czasy. Doświadczeni narkomani zamawiali kodeinę bezwodną z hurtowni na chyba allegro i nikt nie musiał się podtruwać tym parasyfem.
Edit: przecież najtaniej dalej wychodzi thiocodin.
Substancje zawarte w grejpfrutach to inhibitory całej grupy P450, w tym najbardziej CYP3A4 - więc zmniejszy ilość kodeiny metabolizowanej do mało aktywnej norkodeiny. Czy to powoduje że mamy nagle więcej morfiny? Nie, powoduje że kodeina w niezmienionej formie leci sobie dalej. Rozumieszz już? Zostajemy z większą ilością leku który wzięliśmy, kiedy zależy nam jego metabolitach. To że działają również na CYP2D6 widać po skuteczności innych leków też:
Tamoxifen is metabolized by CYP2D6 into its active metabolite 4-hydroxytamoxifen. Grapefruit juice may potentially reduce the effectiveness of tamoxifen
Dlaczego więc ma to działać z innymi substancjami? Bo nie są one prolekami których skuteczność jest ściśle związana z tym jak zadziała metabolizm - albo jak w niektórych przypadkach, korzystne jest żeby mieć największe stężenie samej substancji bo jej metabolity są znacznie słabsze lub w ogóle nieaktywne. Od siebie polecam grejpfruty spożywać z oksykodonem lub alprazolamem - tutaj nie ma wątpliwości że naprawdę potrafią wzmocnić działanie.
Edit: oczywiście podobnie jak z kodeiną bedzie z tramadolem, tylko że tutaj może to ktoś uznać za plus jeżeli lubi tą pierwszą część fazy i naspidowanie.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
jak coś pojebałem to poprawie jak się prześpię. ni nie pracowałem 2 miesiace teraz padam po 4h po za tym padam po 4 h bo mam poczatki sketa po jakims u 47 czy cos co mialem nigdy nie brac na czarna godzine ze skabonki na dragi
Edit: przepraszam za ostre słowa. Nie miało to zabrzmieć agresywnie, chcę po prostu Cię oświecić. Przyjmij mój dar jakim jest wiedza.
Kiedyś był taki świetny wątek stworzony przez @codeine2 i uzupełniany przez @Lotnik który doskonale to opisywał. Coś jak kodeina wzmacnianie działania, ale nie jakieś posty i kutnie tylko Faq. Może Czeslaw znajdziesz ten temat? Przydał by się chyba niejednemu.
Od siebie mogę tylko dodać że enzymy o których mówimy przekształcają kodeinę to tebainy która jest nieaktywna. Dlatego szukamy inhibitorów i agonistów "receptorów kodeinowych". Widzę co jest napisane na wikipedii ale zapewniam cię że to jest błąd bo jakiś debli aktualizował stronę. Poczytaj po angielsku, jestem niemal pewien że będzie tam zupełnie co innego. Ledwo rozumiem polski dlatego przez najbliższe 12 h nie będę tego poprawiał. Może zbiorę ciekawe dane i zrobię jakieś faq jak będę miał trochę więcej 2-oxo-pcm.
o kurde jest, dla tych wszystkich co szukali tematu o nazwie: kodeina wzmacnianie działania, wzmacnianie działania kodeiny itp. Ten temat zginą tutaj.
Dziękujemy @angor animi tutaj jest więcej prawdy niż na tej wiki. Pamiętam do dziś jak dostałem pałe w szkole za podawanie wikipedi jako źródło i słusznie. Hyperreal bardziej kompetentny. Jak to cię nie przekona to za parę godzin dorzucę coś z publikacji naukowych.
substancje-ywaj-kodein-kompendium-t34507.html?
W pierwszym poście jest wszystko wyjaśnione @Wrak czlowieka Miłej zabawy na 150 mg i owocu.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.