Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 43 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.blonde »
Fnt doustnie/pod jezyk to nieporozumienie. Palenie jest optymalne. Spokojnie mozesz probowac 100-200ug palone lub IM.
Po kodzie bez loratadyny/ceterezyny miewałem histaminowy horror. Fnt tego nie daje.
No ale teraz ide na trzezwo :-)
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Dagona »
porucznik pisze:
czy fnt smierdzi octem?
a jak nie - to czy ma jakikolwiek zapach?

Tak ma dosc "kwasny" zapach, który kojarzy mi się z Super Glue, tobie widocznie z octem.

Mialam ostatnio zelowe plastry data przydatnosci do uzycia kwiecien 2008, robily o wiele slabiej i intensywniej pachnialy do tego po wycisnieciu na napis rozpuszczaly go.To chyba ostatnia seria.
Przygotowanie z zelu jest latwiejsze, ale za to przechowywanie juz bardziej klopotliwe niz obecnych.

Do tych teraz potrzebne tylko nozyczki no i sprzet jak ktos puka.

Jeśli chodzi o swędzenie to drapałam się tylko za pierwszym razem nie wiem od czego to zalezy, ale przy mrf i kodeinie bylo tak samo.
Uwaga! Użytkownik Dagona nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 131 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bananax »
Czysty (nie z 'odzysku") jest bezwonny. Przed krystalizacją zajeżdża aniliną (zapach coś jak farby, lakiery itp.) i chlorkiem propionowym (mocny "octowy", gryzący zapach). W krajach gdzie jest sprzedawany jako china/persian (Stany, Meksyk...) z tego co czytałem to krystalizowany nie jest...
Ostatnio spaliłem trochę china (gdzieś w tydzień ~10g 10%) i kilka razy mnie "drapło". Na plecach, głównie na wysokości łopatek ale nieporównywalnie słabiej niż po kodzie :o)

Ahh, do liczb oksana a propos ED/LD przy paleniu trzeba wliczyć stratę tego, czego się nie zdąży wciągnąć, przez co ta liczba będzie większa ;-)
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2010 przez bananax, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]The Don Dada[/b]
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
@Mr blonde: palenie to również podanie na błony śluzowe, jak w przypadku podania podjęzykowego. różnica jest we wchłanialności ze śluzówki nosa i śluzówki na śliniankach podjęzykowych(powierzchnia wymiany). ostatnio za radą kumpla zapodałem pod język w celach eksperymentu r-r etanolowo-wodny fnt(taki jak do iv). powiem, że przerosło moje najśmielsze oczekiwania. nawet wejście było czuć.
@bananax: myślę, że nie tylko stratę tego, co się nie wciągnie, ale i stratę na spalaniu substancji. trzeba by oznaczyć całkowitą relację pomiedzy podaną dawką, a maxymalnym stężeniem we krwi. różnica to właśnie ta strata o której piszesz. metabolizm można pominąć, gdyż praktycznie fnt wydalany jest w postaci niezmienionej.
pzdr
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 927 / 6 / 0
bananax pisze:
Czysty (nie z 'odzysku") jest bezwonny. Przed krystalizacją zajeżdża aniliną (zapach coś jak farby, lakiery itp.) i chlorkiem propionowym (mocny "octowy", gryzący zapach).
Ostatnio spaliłem trochę china (gdzieś w tydzień ~10g 10%) i kilka razy mnie "drapło". Na plecach, głównie na wysokości łopatek ale nieporównywalnie słabiej niż po kodzie :o)

Ahh, do liczb oksana a propos ED/LD przy paleniu trzeba wliczyć stratę tego, czego się nie zdąży wciągnąć, przez co ta liczba będzie większa ;-)
niezodzysku - tzn nie z plastrow?

cos mi wyglada ze pan xananab chyba cos wiecej wie niz zwykly pierdola taki jak ja?

Ox - szkoda, szkoda
  • 131 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bananax »
Dokładnie oxan.
porucznik pisze:
niezodzysku - tzn nie z plastrow?
Tak...

ps. w poście wyżej się pomyliłem, to był 1%...
[b]The Don Dada[/b]
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
Po jakim czasie wchodzi żuty fnt?
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 437 / 21 / 0
W moim przypadku zdecydowanie szybciej niż bupra.

20-30 minut i wyraźnie zaczyna wchodzić, chwilę po peak.
Niestety szybko też schodzi...
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 5299 / 106 / 0
leiche pisze:
Po jakim czasie wchodzi żuty fnt?
Po 20 minutach odczuwałem pierwsze efekty. Po 30 już czułem lekkie odruchy rzygomiotne acz do opanowania jak na typa, któren nie zadaje się za bardzo z depresantami. Po 40 minutach full-load, czerowone gały i źrenice wielkości nanodrucików ] jak fent działa iv, ani także morfina, ale jak dla mnie doryjnie [w pupę też :blush: ] pszczółka maja żądłem nieźle jebie po berecie. A do tego dajmizepam hmmmm
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
u każdego inaczej, zależy od ph śliny(najlepiej lekko kwaśne) ukrwienia sluzówki jamy ustnej. dobrze se gorącej wody wypic. ale serio to radzę sporządzić r-r jak do iv i zapodać pod język. Etoh świetnie popycha fent. bo rozszerza śluzówki i zarazem go rozpuszcza w postaci freebase. nawet wejście czuć jest i to po 20 min. świetna alternatywa do iv.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.