01 lipca 2018FankaNatalka pisze: 10mg, i myślę żeby spróbować pół tabletki bo mam dziwne przeczucie że do spania mnie całą wtuli jak nigdy nie miałem styczności z żadnymi lekami nasennymi, jakimiś benzo itp... ganja jak mi zawsze pomagała w złych stanach, poprawiała humor to już od dłuższego czasu nie pomaga tylko w drugą mańke, to może chociaż coś takiego pomoże :P
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
"Działania niepożądane i interakcje
Działania niepożądane są podobne do występujących w przypadku stosowania wszystkich innych leków przeciwhistaminowych I generacji. Obejmują głównie nasiloną senność, euforię i hamowanie ośrodkowego układu nerwowego. Ponadto hydroksyzyna może wywoływać zaburzenia układu krzepnięcia, a nawet sama (w przypadku nadwrażliwości) być przyczyną wystąpienia objawów alergicznych. Może nasilać działanie podanych razem z nią depresantów, także tych narkotycznych (alkoholu, morfiny i kodeiny). Przez niektórych badaczy podejrzewana jest o łagodne działanie kardiotoksyczne[potrzebny przypis]."
To są działania niepożądane - czyli tak naprawdę mogą w ogóle nie wystątpic... Faktem niezaprzeczalnym jest, że hydro podbija wszytkie leki działające hamujące na OUN.
"Dawkowanie indywidualne w zależności od stanu chorego. P.o. tabletki przyjmować w całości. Objawowe leczenie lęku. Dorośli. 50 mg/d w 2–3 daw. podz., w ciężkich przypadkach do 300 mg/d. Objawowe leczenie świądu. Dorośli. Początkowo 25 mg przed snem"
Fuzja - 909
01 lipca 2018FankaNatalka pisze: 10mg, i myślę żeby spróbować pół tabletki bo mam dziwne przeczucie że do spania mnie całą wtuli jak nigdy nie miałem styczności z żadnymi lekami nasennymi, jakimiś benzo itp... ganja jak mi zawsze pomagała w złych stanach, poprawiała humor to już od dłuższego czasu nie pomaga tylko w drugą mańke, to może chociaż coś takiego pomoże :P
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
Do Ciebie nie dociera co ja i Anka piszemy a za wszelką cenę starasz się byc mądrzejszy...hydroxyzyną nie wyleczysz tego w co tak naprawdę jesteś władowany.
Ja się leczę psychiatrycznie 18 lat i wiele problemów przerobiłem, a ojca problem jest tylko w danym momencie, a nie jakieś wieloletnie potrzeby terapii. Dla mnie nawet siedzenie na HYPERREALU jest formą terapii w pewnym sensie.
ja sie juz troche pogubilam w Twoich postach, no dobrze, jakiej pomocy konkretnie oczekujesz ? jesli wiesz jakiej pomocy oczekujesz, to juz polowa sukcesu.
Wyciszenia uderzenia adrenaliny jak kłocę się z ojcem. Tylko wyciszenia a nie psychologa w tym temacie jako priorytet. Ten temat , chyba wczorajszy o uzależnieniu powinien być w sytuacjach kryzysowych, i powinienem napisać: jaki preparat jest dobry na zatrzymanie nerwicy. Tonący hyperreala się chwyta. Ja mam tylko problem z zatrzymaniem psychonerwicowego napędzenia doraznie w momencie wystąpienia sytuacji zjawiska a nie rozwiązania w temacie wyjaśnienia problemu. Hydroxyzyna, propranolol i ziółka to jest moja medycyna. A z ojcem to nawet alkohol jest drugorzędny, bardziej to że to mu przeszkadza w leczeniu cukrzycy jest problemem, a problemem z którym ja sobie często nie radzę jest chwila bieżąca i dzień dzisiejszy a nie wieloletnia patologia. Przez 18 lat leczenia wiele zdążyłem przemyśleć, i pokątnie to była też terapia DDA. Już to że ktoś to czyta i sięodnosi jest dla mnie uspokojeniem. Nie chodzi mi o krytykę tylko niepełne zrozumienie, bo Pampuk napisał że Was nie słucham/ :hug:
---------------------------------------------------------------
Ja mam zniszczony układ nerwowy, a nie konkretną chorobę, bo z definicji chorób to jestem chory na wszystko po trochę.
napisales:
Ja mam tylko problem z zatrzymaniem psychonerwicowego napędzenia doraznie w momencie wystąpienia sytuacji zjawiska a nie rozwiązania w temacie wyjaśnienia problemu.
:rolleyes:
tzn. Ty chcesz doraznego rozwiazania, a nie rozwiazania problemu ? cos jak bol zeba, az do dentysty bedzie za pozno ?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.