Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 549 / 179 / 0
No to zerknij na inne moje posty lolku, wspominałam czasem o tym, że między moim pierwszym a drugim wzięciem opio minęły 3 lata. Wydaje mi się, że zdążyłam się uzależnić psychicznie już wtedy.

W ciągu byłam od 2016 a brać regularnie zaczęłam w 2015. Czego nie rozumiesz.

EDIT:
Aha no i też to jest chyba powód, dlaczego te opakowania były przeterminowane; bo ich nakupiłam trochę w te 3 lata, ale zamiast je brać, wolałam się bezproduktywnie zastanawiać.

Co prawda to prawda w początkach mojej bytności na forum wciąż miałam bardzo nikłe pojęcie o opio.

Ale no nie mogę. Uzależnienie dopiero przede mną %-D Jeśli tak, to naprawdę nie wiem, czego jeszcze mam się spodziewać! Chyba grobu :zombie:
Ostatnio zmieniony 24 marca 2020 przez badzingla, łącznie zmieniany 1 raz.
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 60 / 7 / 5
U mnie zaś w ulubionej aptece (ulubionej bo 7,5pln za 10-ke oraz zazwyczaj brak osób w aptece) babka która obsługiwała mnie 95% razy nie ma problemu z tym że przychodzę codziennie lub co kilka dni po paczkę thioco, ale ostatnio zdarzyła mi się sytuacja że poprosiłem thiocodin i acodin i odmówiła mi sprzedaży Acodinu gdyż jest to przekroczenie limitu (czego? nie wiem) i przez złe samopoczucie wyszedłem z paczką thiocodinu. Śmieszy mnie to gdyż już nie raz kupowałem u niej razem thiocodin i acodin i nie było problemu.

à propos spotkał się ktoś z sytuacją gdy produkt zawsze kosztował 7,5pln a nagle kosztuje 9pln? Sytuacja powtórzyła się parę razy. Farmaceutka stwierdziła iż jest to różnica z powodu nowej dostawy.
Thinking isn’t going to get us anywhere.
  • 2198 / 715 / 0
Ta, z powodu dostawy. W jednej aptece zawsze, ale to zawsze była dziesiątka za 8 zł, chyba że pewna pani akurat była na kasie to magicznie kosztowało wtedy 8,50 zł. Różnica prawie żadna, ale z tego co wiem to nie mogą sobie tak ceny zmieniać żeby zależała od tego który pracownik akurat ma zmianę.

Za to z pozytywnych zmian to w jednej aptece przez kilka tygodni w roku mają jakaś "promocję" i 10-tki kosztują wtedy 6,50 albo 7 zł. Oczywiście w tej aptece nie ma problemu z dostaniem paru paczek naraz. W jednych aptekach próbują wojować z ćpuństwem, w innych robią z tego biznes. Ciekawe którzy wychodzą bardziej na plus na dłuższą metę.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 60 / 7 / 5
A wiesz że dokładnie tak jest!

Nie chciałem tego pisać żeby nie sugerować, ale jest tak dokładnie jak napisałeś.
Właśnie babka która 95% razy mnie obsługiwała wystawiała zawsze za 7,5pln a inna którą spotykałem ostatnim razem wystawiała za 9pln.
Thinking isn’t going to get us anywhere.
  • 2198 / 715 / 0
Weź sobie zachowaj paragon za 7,5 i pokaż tej drugiej. Sam bym tak zrobił ale w kode już kasy nie ładuje. Ciekawe jaka będzie reakcja, bo jakiś przepis pewnie jest łamany takim zachowaniem. Kierownik apteki też byłby zainteresowany tym fenomenem ekonomicznym.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 449 / 101 / 0
Najdroższą kodeinę jaką w życiu widziałam, to za 17 zł za opakowanie dziesiątek. Podziękowałam i wyszłam. Panie zawsze się tłumaczą, że właśnie mają nowe ceny narzucone od dostawców :-D
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 7 / / 0
U mnie cena też tak skacze ale to tylko w granicach złotówki
  • 3 / / 0
Czy w przypadku zażywania kodeiny może wystąpić zjawisko złudnego poczucia trzezwosc?
  • 516 / 110 / 7
390 mg już mnie robi tak średnio :( trzeba przejść na 450 chyba
  • 482 / 96 / 0
27 marca 2020GalaktycznyBiznesmen pisze:
390 mg już mnie robi tak średnio :( trzeba przejść na 450 chyba
Pomyśl o braniu antidolu zamiast thiocodinu. Przy takich dawkach sulfogwajakolu bardzo szkodzisz swoim jelitom, wątrobie, żołądku itp. :trucizna:
Zablokowany
Newsy
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.