Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Wczoraj zjadłem 4.15 g. grzybów
Golden Teachery, suszone. Podczas tripu byłem pewny, ze jestem w śpiączce i że wszyscy są podstawienie a ja szukam drogi, żeby sie wybudzić. W pewnym momencie położyłem się i myślałem, że obudziłem się kimś innym, momentami myślałem, żeby to sie nie przerodziło w bad tripa ale mam duże doświadczenie z LSD.
Jak leżałem zamknąłem oczy i poczułem silną wibracje i wtedy nagle coś booom i powiedziałem kilka razy na głos, że oszalałem, ale wszystko zrobiło się logiczne. Czułem, ze bóg we mnie wstępuje i jednocześnie wychodzi ze mnie, jak mi zeszło i chciałem to opowiedzieć koledze to wszystko kończyło się na o kurwa co ja przeżyłem nie wiem jak to powiedzieć.
Trip bym podzielił na dwie fazy, super feeling i oświecenie.
50 minut po zjedzeniu grzybków zapodałem butle mj i strasznie mnie dusiło, nagle zacząłem wszędzie widzieć mandale. Jak czułem peak to wyraźnie grzyby atakowały i leciutko puszczały na momencik.
Uwaga! Użytkownik PanBielik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 115 / 12 / 0
Kojarzy ktoś grzyby McKennai?jak wrażenia?mam 5g nie wiem czy naraz jeść czy na 2 tury :)
  • 57 / 15 / 0
21 stycznia 2020Dudziin pisze:
Chciałbym się dowiedzieć, że czy można zamrozić growkita? Niedługo go dostanę, lecz nie przewidziałem kilku rzeczy i nie mógłbym się nim opiekować. Jeżeli natomiast można byłoby, to ile czasu później odczekać do całkowitego rozmrożenia i czy to jakoś wpłynie na grzybnie.
Nie zamrażaj. Wsadź do lodówki, możesz nawet zakryć dostęp do światła. Ale nie zamrażaj, z tego co słyszałem grzybnia nie przeżyje ujemnych temperatur.
21 stycznia 2020Krokiety420 pisze:
Kojarzy ktoś grzyby McKennai?jak wrażenia?mam 5g nie wiem czy naraz jeść czy na 2 tury :)
Tak, to są cubensisy. Jeśli nie miałeś nigdy doczynienia z grzybami, to nie polecałbym 5g, tyle da bardzo mocny trip. Jeśli nie masz doświadczenia na psychodelikach, to wydaje mi się że fajniej byłoby zapodać dwie tury po 2.5g które dadzą ci i tak fajne przeżycia. Według mnie najlepiej zacząć od 2-2,5 i ewentualnie zwiększać przy kolejnych tripach jeśli się tego potrzebuje.
Zarzuć na pusty żołądek, jak coś to pytaj i daj znać czy trip się podobał.
  • 3 / / 0
@adrianos264 dziękuję za odpowiedź. Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć ile taka grzybnia są radę wytrzymać w lodówce?
  • 57 / 15 / 0
Trudno mi powiedzieć, więc ewentualnie ktoś z większą wiedzą mnie może poprawić.
Ale, na tyle ile wiem i czytałem, to może leżeć i trzy miesiące, niektórzy czasem tak trzymają skolonizowane substraty.
  • 144 / 12 / 0
Siemano! Dwa dni temu miałem okazję widzieć coś dziwnego. Byłem trip sitterem w
pierwszej grzybowej podróży mojej koleżanki, a właściwie miałem być bo coś poszło nie tak. O 20;40 wzięła około 2-2.5g mckennaii'ów (jak coś grzyby były mojej produkcji, na mnie taka dawka działała i byliśmy na wspólnej posiadówie więc widziałem na własne oczy jak brała). Źrenice były już sporo powiększone po kilkunastu minutach i po kilkunastu kolejnych zauważyłem u niej lepszy humor. Zacząłem się cieszyć, że trip się zaczął i zaraz będzie jeszcze ciekawiej lecz nic takiego nie nadeszło. Przesiedzieliśmy całą noc lecz bez większych efektów (delikatnie lepszy humor; bez falowania obrazu, śmiechawy z byle czego itd). Czy mieliście kiedyś kontakt z jakąś ogromną wrodzoną tolerancją na psylocybinę? A może to coś innego?
  • 153 / 41 / 0
To nie jest jakaś duża dawka więc za wiele nie ma sie czego spodziewac. Dla mnie osobiście szkoda marnować materiał, żeby brać poniżej 3g. Trippsiter do 2g :P ? bądźmy poważni
  • 144 / 12 / 0
Tak jak napisałem był to jej pierwszy raz. Uwierz mi, że i przy takich dawkach zdarzają się bad tripy (szczególnie ludziom na nie podatnym). Poza tym tak jak napisałem na mnie taka dawka (może nie jakoś spektakularnie) działała przy braniu pierwszy raz.
  • 57 / 15 / 0
Są osoby u których i te 2g zrobi kosmos, ale dziwnie że ona nic nie poczuła.
Nie bierze jakichś leków, żadnego SSRI? Nie brała w ciągu ostatnich dwóch tygodni kwacha? Nie mieszała grzybów z niczym, nie piła alkoholu?
Spróbujcie za 1-2tyg znowu, niech weźmie na całkowicie pusty żołądek, ew. może spróbujcie Lemon-Tek nawet.
  • 219 / 20 / 0
Dzień dobry.
Otóż jest taka sytuacja że naprawdę dobry znajomy zebrał i wysuszył grzybki McKennei, z tego co wiem to są to gatunkowo dosyć mocne grzybki, ja nigdy nie brałem psychodelików bo mam jazdę że mi tak faza może do końca życia zostać xD a więc do rzeczy
Ile tych grzybów na pierwszy raz żeby faza była mocna ale nie przygniotła i żebym miał jakiś kontakt z normalnością? najlepiej w gramach. Moja waga to trochę ponad 60kg jeśli ma to znaczenie.
A drugie pytanko czy np według was grzybki się nadają się żeby pójść sobie później do klubu, baru? Czy lepsza opcja będzie bawienie się w domu
ODPOWIEDZ
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.