Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 325 / 38 / 0
Fakt, faceci są bardziej wyrozumiali, ale trafiłam też na laskę, która była przemiła, ale bała się konsekwencji. Pogadałyśmy sobie chwilę, zero oceniania i patrzenia spode łba. Każdy z nich ryzykuje. Może mają pojęcie o tym, że nie otrzymując odpowiedniej ilości kody, młody człowiek zaraz wpierdoli się w oxy, morfinę, czy helupę, co nie jest trudne, umówmy się. Ja nigdy się głupio nie szczerzyłam do farmaceutów, tylko pytałam, czy jest taka możliwość. Jeśli nie, to nara, jeśli tak, to ładnie podziękowałam po cichu i wyszłam, żeby nie zwracać więcej uwagi. W większości aptek w okolicy już mnie znają i nie lubią. Ostatnio mimo wszystko jedna babka sprzedała mi 16 zamiast 10 (nie pytając o to, ile chcę), chyba z litości.
Discard that delusion. Forget it. Go to Wonderland.
  • 449 / 101 / 0
Są tacy, co i 3 opakowania szesnastek wybiją na osobne paragony jak nikt nie patrzy i latanie można mieć już z głowy :-D

Ćpanie przecież zdarza się tylko w filmach lub książkach typu "pamiętnik narkomanki" czy inny shit... Ludzie nie mają o tym zielonego pojęcia. Dokładając do tego medialny szum mamy to co mamy...

Co do postów powyżej, też nie rozumiałam jej wniosków, ale no cóż...

@kodeinaddict pewnie wychodziła z założenia, że i tak dostaną środki, których chcą w innej aptece, także dla niej to był jeden chuj i bezcelowa walka, ale może tak musiała i chciała sobie pogadać dla uspokojenia własnego sumienia? Cholera wie ;)
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 3901 / 563 / 0
kodziu dokladnie tak jak piszesz mnie tez to bawi. 16 nie wyda, ale 10 proszę bardzo, przeciez to idiotyczne. nie wiem czy oni mysla, ze kogos uratują czh zwyczajnie robią na zlosc. musisz wiecej zaplacic i nachodzic. w niektorych aptekach roznica w cenie za tabletke jest spora. bardziej juz rozumiem tych co nie wydają wcale. zresztą sam gdybym byl farmaceutą i przychodzili do mnie 18letni ludzie to tez bym nie wydawał.

@adverse

Pamietnik narkomanki szit? Nie zgadzam się kompletnie. To bdb książka, chyba najlepszy opis narkomanii z jakim sie spotkalem.
Falszywy obraz narkomanii to tworzą zagraniczne filmy typu Requiem dla snu. Human Traffic albo Trainspotting tez lubię, ale to bajeczki. A w pamiętniku opis tych wszystkich substancji, zlotów, wyjazdów na maki - bardzo mnie to zajarało jak bylem gnojarzem.
Chociaz takie filmy jak Pantarej/Czas dojrzewania tez byly swietne.
Z polskich widzialem tez bardzo dobry film o narkomanie, akcja na poczatku toczyla sie na jakichs mazurach, poznal dziewczyne, ale ostatecznie zerwali i ostatnia scena jest jak chlopak chyba w okolicy wisly bierze i wraca. Bodaj byly 2 odcinki. Ktos pamięta?

@badzingla

wiesz po tym co piszesz wydaje mi się, ze psychicznie juz sie uzalezniłaś (łeś?)

To ostatni moment, zebys jeszcze w miarę prosto i bezstresowo mogla skonczyc te zabawę. Następny krok to już ciąg, a wtedy zrezygnowac znacznie trudniej. Na razie jeszcze nic nie straciłaś, nie obejrzysz się a bez tabletki nie bedziesz w stanie się nawet umyc. Mnie to juz kurwa kompletnie sie nic nie chce, nawet po maku zadnej weny. Kiedys po thio czlowiek malowal, a teraz to nawet po wzieciu nie ma nawet sily i ochoty otworzyc ksiazki, do wszystkiego trzeba się zmuszać. Zycie cpuna jest przykre i nudne.

ile masz lat z ciekawosci?
Ostatnio zmieniony 24 marca 2020 przez lol, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2198 / 715 / 0
@lol - Requiem dla Snu się zgadzam, tragedia totalna. Film miał chyba niby odstaszać ludzi od dragów a jedyne od czego mnie odstraszył to niedbanie o higienę przy zastrzykach. Mnóstwo tam głupot i lecenia schematami, stereotypami. Gdzieś na forum był temat w którym ktoś tłumaczył książkę na podstawie której był film i szukał rady "fachowych" ćpunów czy właściwego języka używa. Chyba w dziale o morfinie i heroinie to jest, polecam poszukać bo uśmiałem się przy tym niesamowicie. Pisane językiem którego mógłby używać 60-latek chcący wpasować się w cool i trendy młodzież.
Za to w "Trainspotting" nie wiem co było bajką. Solidnie oddane życie ćpunów, trzeba tylko brać poprawkę na czas i miejsce gdzie rozgrywa się akcja, to nie to co teraz że takimi degeneratami żyjącymi głównie na melinach jest malutki procent grzejników. jasne że pokazanie jak wygląda odstawka i skręt było przegięte, ale takie coś naprawdę ciężko wiernie przedstawić. Chyba że chodzi ci o coś innego to napisz. Niestety nie wiem co to za film podzielony na 2 odcinki o którym piszesz, ale mnie zainteresował. Z innych filmów ćpuńskich zajebiste było "Oslo, 31 sierpnia" chociaż według mnie tematyka narkotyków i uzależnienia jest tam drugaplanowa i film jest raczej o relacjach między ludźmi i problemach z odnalezieniem się w społeczeństwie. Mimo to polecam, krótki, bez poplątanej fabuły czy przerysowanych postaci, ba nawet dialogi są proste i dosyć ubogie - a mimo to film bardzo mocny.

Dobra, koniec offtopu. Myślicie że teraz kodeiniarze będą mieć ciężej przez wirusa? Jasne że są kolejki i po 2-3 osoby naraz w aptece mogą być, ale to nie jest taki problem jeszcze. Ktoś wrzucał na forum że mają być teraz bardziej kontrolowane leki, te OTC też i możliwe że naprawdę będą się trzymać ograniczenia 1 paczki na osobę. Do tego pewnie jacyś świętobliwi farmaceuci w "trosce o zdrowie" będą odmawiać wydania leku co jeszcze bardziej skomplikuje sytuację. Możliwe że będą problemy z uzupełnianiem zapasów przez apteki bo przecież ludzie w panice łapią wszystko co się nawinie, leki na sraczkę, kaszel, przeciwzapalne, przeciwbólowe, witaminy, nasenne, uspokajające. Widziałem już typów z torbami obładowanymi tak że na kilka miesięcy im pewnie tego starczy.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 3901 / 563 / 0
Ograniczeń to apteki się trzymają odkąd weszly te przepisy. Takich farmeceutow co nabijają na kilka paragonow jest niewielu. Za takie coś grożą przeciez kary. Moje ulubione farmeceutki powiedzialy, ze nie chcą ryzykowac. Jeszcze jak ktos przychodzi raz na jakis czas to moze, ale wątpię, zeby aptekarz chcial się tak bawic z cpunem typu me, ktory przychodzil codziennie o tej samej godzinie i nabijac mu na piec paragonow. A co dopiero przy kolejce, jakos nie widze tego. Jak zobacze film z ukrytej kamery to uwierze ;d

Oslo 31 swietne. Klimat nastroj tego filmu jest swietny. Trainspotting tak jak napisalem lubie, sa prawdziwe elementy, ale i takie od czapy. Plywanie za jakimis czopkami, stereotypowe albo przerysowane elementy typu zycie z jakims kompletnym swirem, rozmowa o prace itd.
  • 351 / 67 / 0
Powinni wypierdolić z aptek te wszystkie suplementy diety i sprzedawać tylko leki, a te suplementy w jakichś drogeriach czy innym chujostwie. Jak mnie krew czasem zalewa jak stoję w aptece, a babuszka przede mną wybiera te placebo suplementy jakby kieckę wybierała w odzieżowym. Albo teksty, że ja poproszę ten taki preparat, co w telewizorze widziałam, tylko nazwy nie pamiętam i farmaceutka przynosi 30 pudełek szajsu, aż w końcu natrafi na ten, o który babuni chodziło, a babunia na końcu stwierdza, że jednak nie kupi, bo za drogo. Noż kurwa, ale mnie to triggeruje.
  • 2198 / 715 / 0
O dziwo z tym problemu nie mają farmaceuci, a to też szkodzi pacjentowi - co prawda zwykle tylko finansowo, ale dla takich emerytów i rencistów w tym kraju to każda dyszka mniej boli. Wiele osób (głównie starszych, ale nie tylko) bierze też różne leki w za dużych dawkach, za często, za długo, unika potem wizyt u lekarza licząc że tabletki pomogą. Wiadomo że żarcie parę miesięcy paracetamolu czy ibuprofenu to co innego niż nakurwianie metkata czy kody, dexa - ale też źle wpływa na zdrowie. Chociaż niepsychoaktywne leki OTC też potrafią powodować naprawdę poważne szkody - dobrym przykładem jest xylometazolin stosowany na katar i zapchane zatoki, na necie są tysiące przypadków gdzie ludzie nie mogli normalnie oddychać (!) bez stosowania tego leku i generalnie ich stan się znacznie pogorszył z czasem. Nawet u nas na forum jest o tym temat. Tutaj moralność farmaceutów nie utrudnia im sprzedaży, ostrzeżeń o szkodliwości takich rzeczy też nie słyszałem. Wiadomo że w ulotce jest to i owo podane, tylko że w praktyce to zwłaszcza starsze osoby nawet tam nie zaglądają, a poinformowanie czy przypomnienie o ryzyku farmaceutkę nic nie kosztuje poza chwilą czasu. Ta cała "troska" o ćpunów jest tylko na pokaz.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 351 / 67 / 0
Dokładnie tak jak piszesz, kiedyś stojąc w kolejce myślałem o tym samym, że walenie staruszków na kasę jest już zupełnie w porządku, nie koliduje z ich domniemaną moralnością, nie słyszałem nigdy tekstu, że "to proszę Pani nie pomoże, to tylko suplement diety". A raczej słyszałem, "to ja Pani większą reklamówkę doliczę"
  • 549 / 179 / 0
24 marca 2020lol pisze:
@badzingla

wiesz po tym co piszesz wydaje mi się, ze psychicznie juz sie uzalezniłaś (łeś?)

To ostatni moment, zebys jeszcze w miarę prosto i bezstresowo mogla skonczyc te zabawę. Następny krok to już ciąg, a wtedy zrezygnowac znacznie trudniej. Na razie jeszcze nic nie straciłaś, nie obejrzysz się a bez tabletki nie bedziesz w stanie się nawet umyc. Mnie to juz kurwa kompletnie sie nic nie chce, nawet po maku zadnej weny. Kiedys po thio czlowiek malowal, a teraz to nawet po wzieciu nie ma nawet sily i ochoty otworzyc ksiazki, do wszystkiego trzeba się zmuszać. Zycie cpuna jest przykre i nudne.
Ojojoj %-D ten post jest spóźniony jedyne osiem lat %-D mimo wszystko doceniam, że starasz się przestrzegać, bo ja wiem, jak z tymi "początkującymi" jest ciężko, żeby im cokolwiek wytłumaczyć, nie dadzą sobie przetłumaczyć, że się wjebią (nie no przecież oni są lepsi i się nie wjebią), albo nawet, że już są wjebani. Ja byłam psychicznie wjebana 8 lat, z czego połowę także fizycznie, więc wiem już, jakie konsekwencje mogą za tym iść, tylko problem w tym, że te konsekwencje nie są dla mnie niczym strasznym (dwa tygodnie skręta po latach grzania? poproszę).

Rozumiem jednak i widzę, że uzależnienie od opio może przynieść straszliwe efekty i nie jest na pewno kodeina zabawką (chociaż przy morfinie, oksykodonie i fencie trochę jednak jest) i że nie można żadnego opio lekceważyć, nie szanować i uznawać, że nam nic nie zrobi.
24 marca 2020lol pisze:
ile masz lat z ciekawosci?
Między 20 a 30

Mnie się nie podobał w Trainspotting ten psychodeliczny klimat, moim zdaniem nie pasuje taki klimat do opio; bardziej mi odpowiada taka mroczna otoczka, jak z filmu "Wolność jest darem Boga", mimo że technicznie z tego co pamiętam coś mi tam przeszkadzało, no i pokazuje ten film skrajne przypadki. Ale sporo prawdziwszy od "Trainspotting", a Requiem dla snu też ma swój urok, chociaż oglądałam go już dawno temu i bardzo niewiele pamiętam. Ale w każdym razie na pewno muzyka zajebista.
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 3901 / 563 / 0
oj niepotrzebnie ściemniasz badzinglo kovhana. zerknąłem na kilka twoich postów, pierwszy post raptem 4 lata temu napisalas, ze udalo ci się zdobyc przeterminiwany antidol i pytalas jak zrobic ekstrakcję. pisalas "fentanylu brac nie zamierzam", zadawalas dziecinne pytania i generalnie widac, ze nie mialas bladego pojęcia o opio wtedy. na moje to uzaleznienie dopiero przed tobą. nie rozumiem czemu ludzie udają na forum
Zablokowany
Newsy
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.