Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 61 / / 0
Tylko że ważę 64 kilo i według kalkulatora to jest dawka na 2-3 poziom a z doświadczenia wiem że zawsze muszę mniej brać bo mam słabszą głowę do wszystkiego
  • 3651 / 999 / 2
Kalkulator działa z przybliżeniem. W głównej mierze wpływ na to ma metabolizm, a nie jest on taki sam w każdym przypadku dla każdej masy ciała.
sky is the limit
  • 59 / 11 / 0
04 stycznia 2020FunK pisze:
No tak tylko że właśnie nic się nie przyswoiło bo czekałem 3h i nic. Żadnych efektów i chyba skoro tego nie doszło do krwiobiegu więc chyba tolerancja zerowa. Tak kminie bo żadnej wiedzy nie mam
Na pewno się wchłonęło, najwyżej trochę wolniej ze względu na pełny żołądek, ale wydaje mi się że masz podobnie jak ja mniejszą wrażliwość na psylocybinę. To że jak pisałeś do wszystkiego masz słabszą głowę może nie mieć znaczenia bo różne substancje działają na zupełnie inne receptory i możesz być na przykład bardzo wrażliwy na alkohol a mało wrażliwy na grzyby. Ja na przykład nic nie poczułem po 1.5g na pusty żołądek, kolejnym razem zjadłem 20g świeżych i 1.5 suszonych ale po niecałej godzinie dojadłem jeszcze jakiś gram bo było słabo. Trip był udany ale nie był zbyt mocny. Więc radziłbym Ci zjeść następnym razem 3g na pusty żołądek i najlepiej odczekać 2 tygodnie od ostatniego razu.
  • 4 / / 0
Siemka, wczoraj zjadlem z 4 kolegami po 4g suszonych cubensisow cambodian i oprucz duzej smiechawki dodam ze wypilismy po 2 piwa i spalilismy kilka lolkow nic sie nie dzialo
  • 2302 / 399 / 0
nie wchłonęły się lub miały mało psylobicyly
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
jedlismy 1 raz z wlasnej hodowli myślisz ze po 2 zrzucie podwoić dawkę?
  • 2302 / 399 / 0
musisz się dowiedzieć, co wyhodowałeś.

tylko wrzucaj na pusty żołądek, lekkie jedzenie od rana, 4h min. od ostatniego posiłku.

ogólnie grzyby są mistyczne, a ty jak do tego podchodzisz?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 153 / 41 / 0
dobrze wysuszone czy tak aby aby ? może tutaj jest problem. Chodzi o blad w zakladanej dawce przy nie dosuszeniu albo ten rzut jakiś beznadziejny
  • 57 / 15 / 0
Według słynnej tabelki z tripsit, alkohol osłabia działanie grzybów.
Dawki gramowe odnoszą się do całkowicie wysuszonych grzybów, a nie "aby aby". Zastosuj się do poleceń kolegi wyżej za tydzień - dwa, a grzyby powinny zadziałać.
  • 21 / 3 / 0
Panowie, szukałem powierzchownie i nie znalazłem przekonujących danych. Proszę o pomoc, jeśli ktoś ma dostęp do danych, artykułów raportów itp. na temat toksyczności grzybów (łysiczek, cubensis) Wpływu na układ nerwowy, neuroprzekaźniki, organy wewnętrzne, serce, żołądek, jelita. Lub choć wskazówkę gdzie lub w jaki sposób szukać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.