Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Cześć!
Jestem tu nowy i znalazłem takie grzybki. To to?
[ external image ]
  • 213 / 38 / 0
^up
Niestety nie, ale mogę potwierdzić że to są one, zgadzały się blaszki brązowe z białymi krawędziami, i ten sutek na górze.
  • 42 / 2 / 0
Odpuszczam sobie zbieranie na mojej polance, przez dużą wilgotność moje łysiczki wyglądają inaczej. Mam odciski to sobie wyczaruje je :)
Jeżeli jest ktoś z okolic Legnica-Zgorzelec i chce zobaczyć i sprawdzić tą polanę moja to zapraszam na PW
  • 4024 / 375 / 953
05 listopada 2018hval pisze:
^up
Niestety nie, ale mogę potwierdzić że to są one, zgadzały się blaszki brązowe z białymi krawędziami, i ten sutek na górze.
Cóż, jak na łyse bardzo dziwnie te grzyby wyglądają, a podobne blaszki i sutek trafiają się i u innych gatunków. Faktura kapeluszy tych grzybów na pierwszym planie na foto też dziwna, jak u jakichś strzępiaków - no, ale może to po prostu takie żywcem suszki? W każdym razie - jeśli nie masz doświdczenia, to - poza weryfikującą konsumpcją - raczej nie możesz samodzielnie identyfikacji potwierdzić i w sumie trochę szkoda, że dałeś tylko zdjęcia, na których właściwie nie widać żadnych detali...

[mention]MudFucker[/mention]

Nawet niepodobne.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 213 / 38 / 0
^
Hmm następnym razem zrobię lepsze zdjęcie.
  • 213 / 38 / 0
Tu zdjęcie jak się suszą, może rozpoznasz.
IMG_20181105_121032-768x1024.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 4024 / 375 / 953
Nie no, łyse :-)
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 7 / / 0
Witam!
Moje pierwsze zbiory - proszę więc o wyrozumiałość :blush:
Zebrane na kilku łąkach
(tak, nr 4 nie ma)
Wszystkie poniżej 2 cm średnicy za wyjątkiem nr 5.
Mam nadzieję, że to którekolwiek, bo inaczej się załamię chyba :-p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Zaiec nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 953
[mention]Zaiec[/mention]

Prosta sprawa, łysiczki masz niestety tylko na zdjęciu nr 1.
  • 2883 / 303 / 0
Potwierdzam to co pokolenie, łyse tylko na 1
hval - to na bank łyse, już od trzech zdjęć wstecz to wiedziałem i chyba pisałem ;) z resztą nie ja jeden bodajże
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.