Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 2198 / 715 / 0
Myślę że założenie jest takie że jak idziesz do lekarza to potrzebujesz czegoś czego w aptece bez recepty nie kupisz, a że koda jest tak dostępna to rzucają ci następne co jest pod ręką czyli w tym wypadku tramadol.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 449 / 101 / 0
A jak mnie boli, że w takim UK mają wybór pomiędzy kodeiną a dihydrokodeiną a tutaj trzeba się o nią bić niemalże :P i zamiast czystej dihydrokodeiny można dostać taki właśnie tramadol, który jest niemożliwym syfem... Leków z czystą kodeiną w Polsce nie ma, a na zamówienie nikt nie będzie przecież robił :D
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 1455 / 598 / 0
Nie spodziewalem sie , ze bede w tym dziale kiedykolwiek pisal a jednak .
Zjadlem 24 mg (!) kody zeby jakos przetrwac bol po operacji . Dawka medyczna ale i tak jakims sposobem lekko sie ujebalem xD
Pomyslicie , ze bredze i sobie wkrecam , bo takie dawki na zdrowego chlopaka 75kg nie moga dzialac :cojest:

Efekty nastepujace :
wygasniecie bolu , miekkie nogi , ciezkie powieki , oniryczne wizje (CEVy) , sedacja , lekka euforia , polepszony odbior muzyki .

Mozliwe , ze jestem ultrametabolizerem ? Jesli to ma jakies znaczenie , na "codzien" dieta sklada sie glownie z sajko i dyso .
Stosowalem tylko 2dni i nie mam zamiaru rekreacyjnie bo choc poniekad przyjemne i wierze w swoja zelazna dyscypline to jednak 1000 stron o uzalezneniu nie wzielo sie z nikad i nie chce stapac po tak niepewnym gruncie .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 449 / 101 / 0
Musiałbyś być jakimś mutantem, żeby przerobić kodeinę do morfiny z takiej dawki... Z jakiego leku była ta kodeina? Nie zapomnij, że siła autosugestii działa wtedy, kiedy się tego najmniej spodziewamy :-D A poza tym chyba opiaty pomyliły się tobie z dysocjantami i psychodelikami, bo cevów, tym bardziej oevów tu nie doświadczysz. Tu się nie tripuje ;)
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 164 / 44 / 0
Spróbuj zarzucić tak 120mg, nawet jak jesteś ultrametabolizerem to powinna być bezpieczna dawka. Przynajmniej ja bym tak zrobił :P

A co do recept na kodeine z paracetamolem, to wiadomo z latwiej wyrwac tramal. Po prostu stwierdzam, ze talvosilen forte przy antidolu jest zajebisty. A thio nie żre, szkoda mi bebechow, z kolei watrobe mam jak nowa, bo badalem. W ogole starm sie nie jebac w ciagach
oh, death, you filthy whore,
I crave you more and more
  • 549 / 179 / 0
kodeinę walę, kupiłam sobie dzisiaj w trzech najbliższych możliwych aptekach podczas wracania do domu z zakupów, ale powiem Wam szczerze - jest paranoja. Do niektórych aptek nie można wejść w ogóle, a sprzedaż leków tylko przez okienko. W tych "większych" aptekach wpuszczają pojedynczo albo max dwie osoby. Jak źle. Trzeba będzie się nalatać za tą kodeiną jeszcze bardziej, niż do tej pory; nalatać, wystać swoje, doprosić... w kodeinowym nałogu zostaną chyba tylko najwytrwalsi, albo ewentualnie najbardziej wjebani, ale zaliczam się chyba do obu grup, no więc mówi się trudno - a teraz kodeinko działaj :pacman:
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 416 / 58 / 0
Omg, przez łączenie kody z tramadolem dawka sie zwiększała z 240.300,480,510, itd
Niedawno zaczalem jesc dihydrokodeine i dzis zrobilem test ostateczny - 915 mg i zadzialalo słabiutko. Bardzo mi szkoda, ze to koniec z kodeina, bo poczatki jezzcze pol roku temu po 200-250 mg byly magiczne i wyjatkowe....
  • 566 / 27 / 0
@dgnted dihydrokoda strasznie mocno wypierdala tolerke na zwykłą kode, niestety
  • 180 / 11 / 0
macie jakis zjazd czy gorszy nastroj po jednorazowym jedzeniu kody okazyjne ?
  • 60 / 7 / 5
nie zdarzyło mi sie ani razu
Thinking isn’t going to get us anywhere.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.