...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Aa i dodam jeszcze jedno przez te wszystkie lata co byłem na bombie nie piłem w ogóle alko A teraz pije codziennie po kilka piw
  • 28 / 6 / 0
Mnie wczoraj też naszła straszna ochota na stimy :( Ale jak zaczne to potem napewno trawa bedzie grana.
  • 219 / 1 / 0
Postanowiłem całkiem rzucić jaranie. Na razie leci czwarty tydzień. Wszystko ładnie, pięknie, nawet mnie specjalnie do tego nie ciągnie tylko męczy mnie bezsenność i potliwość. To drugie chyba najbardziej mi doskwiera. Czasem wystarczy, że pochodzę po domu i już robię się mokry pod pachami. Macie jakiś sposób na to, jakieś blokery czy coś? Po jakim czasie to może przejść? I ta bezsenność, pół nocy się wiercę zanim zasnę. Zacząłem brać magnez i melatonine, ale na razie chuja to daje.
  • 85 / 3 / 0
[mention]kwachniewski[/mention]
pocenie może być też rezultatem innych używek- pijesz np. alko?
ewentualnie lekki ubok, sam tak mam ale nie stronię od mj / alko a winę kieruję raczej na to drugie.

co do bezsenności- daj jej trochę czasu. tydzień, może z hakiem i sen powinien wrócić do normy.
unikaj kawy (nie wspominając o innych przyśpieszaczach), bo samo odstawienie mj po długim ciągu powoduje stymulację organizmu, przywykniętego do trybu slo-mo.

powodzenia

p.s. sam chciałbym trochę przerwać, ale czuje się bezradny w tym zakresie - będę musiał wziąć w końcu się w garść i zrobić choćby dłuższą przerwę.

ponieważ stan, w którym mała ilość w samarce zaczyna wywoływać lęk i niepokój, to patologia
Uwaga! Użytkownik viktoreg jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 219 / 1 / 0
Kawę piję raz dziennie - czarną i to nie tyle co dla samego działania, a jej smaku. Co do alkoholu: lubię po pracy wypić piwo, dwa. Tak też myślałem, że to może mieć jakiś związek. Wygląda na to, że trzeba będzie i z tym skończyć (kawa) i znacznie ograniczyć te piwka. Mam nadzieję, że pomoże.
  • 73 / 16 / 0
E tam kwachniewski to nie tak , alkoholu nie radził bym pić po przestaniu jaranie 2 tyg -3 po odstawieniu bo może wywoływać depreche nie w każdych przypadkach ale może u mnie naprzykład robiło się gorzej po wódce niż lepiej , dziś po prawie 130 dniach chyba nawet więcej piję i nic mi nie jest oczywiście w rozsądnych ilościach ćwiartke na wieczór i jest git :D oczywiście nie codziennie , jutro też biere ćwiare a poźniej koniec bo brak kasy :D
Nie to nie po alko się pocisz tylko p mj też tak miałem na początku rano byłem przyklejony do poduszki i pościeli , przez pierwsze dni tylko :D
Wpierdalaj dużo czosnku i wyjdzie ci cały syf
  • 12524 / 2431 / 0
^
Też o tym czytałem - czosnek zgniata się, miesza z miodem i je łyżkę na czczo. Tydzień takiej kuracji podobno dobrze "detoksuje".
  • 3406 / 534 / 0
Ta czosnek zgniata się lub gryzie, połknięty w kawałkach/całości nie daje za dużo lub w ogóle efektów. Też to kiedyś wyczytałem.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 16 / 3 / 0
Ja tam nie pale ponad 3 tyg i zajebiscie sie z tym czuje. Oczywiście przyznam ze popijam piwka czesciej niz jak palilam. Ale mimo tego czuje sie dobrze . Mam motywacje na lepsze i kolorowe zycie niz wczesniej. Jestem aktywniejsza a nawet zaczynam treningi na silowni of 1go gdzie na dniach wykupie sobie karnet na rok ;)
  • 73 / 16 / 0
Jak się będzie zastępowało codziennie alko po 6 piw dziennie to prędzej czy później się wróci do mj ja tak miałem , po alko było spoko ale jak schodziło to była lipa bo ani mj ani nie chce sie iść do sklepu , i myśl jak to na kacu by było zajebać bucha, lepiej podchodzić do zaprzestanie palenia na trzeźwo i zrozumem , niż to robić na odpierdol na szczęście drugim razem nie mam styczności z alko no czasem cichaczem tą ćwiere bo ojciec przestał pić , no i nie mam jak pić a nie chce latać mi się gzieś po kolegach i pić , więc prawie jestem komplentnie czysty :D
No i do czosnku jeszcze jem cebulę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.