Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 964 / 17 / 0
Zazywam już 5miesiecy
  • 977 / 266 / 0
Dawki antydepresyjne/antygłodowe działają od pierwszego tabsa.
  • 494 / 134 / 0
@GermanskiOprawca masz rację, mea culpa. za bardzo zaufałem autorowi postu na górze.
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 12 / / 0
Biorę od wczoraj amisulpridum w dawce 50mg na depresję z lekiem wolnoplynacym strasznie dziwnie się czuję błyski przed oczami problemy z koncentracją miał ktoś z was podobne objawy do przejdzie?
  • 964 / 17 / 0
Jak odstawic dawkę sulpirydu 50mg?
  • 1394 / 88 / 2
Dobra podbijam da radę solo na zjazd po fecie?Jaka dawka?
action movie:gun:
  • 110 / 6 / 0
Sulpiryd biorę od około miesiąca i działa na mnie rewelacyjnie. Moje funkcjonowane znacznie się poprawiło. Dawka 2x50mg. Mam tylko jeden duży problem przez który niestety prawdopodobnie będe musiał przestać przyjmowac ten lek. Spowodował u mnie straszną sztywność mięśni pleców. Do tego stopnia, że dwa razy byłem u rehabilitanta, bo mam problem z poruszaniem i już nie mogłem się nawet wyprostować ( do tego nakładają się moje problemy z przepukliną kręgosłupa ).
Czy przychodzi Wam jakieś rozwiązanie, aby ten skutek uboczny ustąpił? Bardzo nie chciałbym odstawiać suplirydu.
Moim pomysłem jest dodanie na noc minimalnej dawki agonisty receptorów dopaminowych ropnirolu lub zmiana na amisulpryd, który podobno rzadziej powoduje napięcia mięśniowe, a może zrobić te dwie rzeczy jednocześnie?

Dzięki za każdą podpowiedź.
  • 65 / 3 / 0
Powiedzcie mi czy sulpiryd w dawce 100 mg podnosi dopamine czy obniża. Dostałam na odstawkę benzo ale mam dużo innych problemów zdrowotnych dziś po drugiej dawce boli mnie głowa i szyją dziwna sprawa z tą szyją z tyłu głowy.
  • 977 / 266 / 0
@Anszuaa03

Sulpi chyba reguluje poziom dopaminy, w zalezności czy masz za niską czy za wysoką. Ogólnie dawki aktywizujące do 300mg/d dają również łagodzenie zespołu abstynencyjnego.

Swoją drogą obczaj fasoracetam na odstawkę benzo, zbiera pochlebne opinie wśród rzucających GABAnergiki.
  • 653 / 172 / 0
Delikatnie bardzo delikatnie blokuje wychwyt zwrotny dopaminy, choć też zależy od dawki, im większa tym ta blokada silniejsza. Ten lek dają na chorobę alkoholową więc na odstawkę bezno też się raczej nada. Nie uzależnia silnie można z niego zejść zmniejszając dawkowanie w ciągu tygodnia dwóch ale co do tego to pytaj lekarza o szczegóły.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.