Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 319 / 42 / 0
Warto się dopytać w konkretnej placówce, bo np. skierowanie na rehabilitację jest ważne tylko 30 dni i w ogóle nie idzie przez IKP (nie ma kodów itp.), jest to specyficzne skierowanie, psychoterapia chyba też takim jest (chyba nie idzie przez IKP, nie? masz tam to skierowanie wpisane?)

Natomiast skierowania do specjalistów oraz pracowni diagnostycznych są "do momentu ustąpienia problemu na które zostały przepisane", czyli w praktyce bezterminowo.
  • 167 / 72 / 0
Dzięki za odpowiedzi.
@motq Idzie normalnie przez IKP jako skierowanie do poradni specjalistycznej - poradnia psychologiczna.
20 czerwca 2021motq pisze:
Natomiast skierowania do specjalistów oraz pracowni diagnostycznych są "do momentu ustąpienia problemu na które zostały przepisane", czyli w praktyce bezterminowo.
I właśnie myślałam, że tak też jest to traktowane, dlatego się nie spieszyłam, aż magiczka na wizycie stwierdziła, że "chyba miesiąc", bo sama też nie jest pewna xD Ale ona w ogóle jest jakaś taka niedoinformowana :korposzczur:
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
  • 230 / 26 / 0
Witam was, u mojego magika nie ma kropel tramalu :trucizna: ale jest 200 mg retard 50 sztuk, na początku brać 1 pakę, czy od razu przywalić 2 paki ? Bo mi się wydaje że 2 opakowania to będzie podpadającę, jak myślicie?
  • 415 / 55 / 0
@Politoksymann - jeżeli byłeś u niego kilka razy to nie zaszkodzi wziąć od razu dwóch.

PS. Dlaczego nie ma kropel? Nie chce przepisać czy coś innego?
  • 319 / 42 / 0
A co, jak idziesz pierwszy raz do nowego to nie wypada dwóch czy co? %-D
  • 230 / 26 / 0
są jednak krople i retardy nawet czopki hehe
  • 709 / 139 / 0
Krople bardzo łatwo dostępne ja wyciągnąłem 3 butle 100ml w ciągu 20dni
:tabletki:
  • 1893 / 182 / 0
Założyłem niedawno IKP ale zapomniałem hasła. Otrzymałem emaila z linkiem do zmiany hasła, gdzie trzeba zatwierdzić zmianę kodem SMS z numeru podanego przy rejestracji. Niestety karta sim przepadła. Jest inny sposób na odzyskanie dostępu do konta?
  • 4603 / 2218 / 1
Tak. zaloguj się przez konto bankowe (profil zaufany) - tak potwierdzisz tożsamość. Potem zmień numer telefonu. I nie offtopuj!
  • 199 / 13 / 0
Jaka jest górna granica ilości paczek na recepcie i czy ma znaczenie grupa substacji? Załóżmy, że dostaję reckę na
1. 3 paczki benzo
2. 3 paczki antyhistaminy
3. 3 paczki pregabaliny
Więc z praktyki wiem, że to przejdzie, ale:
Czy można dostać np. po 3 paczki 3 różne benzodiazepiny, czyli łącznie 9 paczek?
Analogicznie - tramal w różnych postaciach np. krople/retardy są tak samo traktowane, czy można zapełnić w teori całą receptę "różnymi wersjami" - np. kilka combo, kilka retardów, kilka kropli?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.