Jestem w Holandii mam miarę dobrą pracę i nie wiem co mam dalej robic, chciałbym przeżywać pić alko i skupić się na leczeniu
12 stycznia 2024piotr3339 pisze: Proszę o podpowiedź, dostałem od psychiatry sertraline 50g na zaburzenia depresyjne lękowe.mam kwetiapine,.alprazolam. lorazepam. Triticco cr, pregabalina 150mg. Używam jedynie sertraliny. Strasznie ciągnie mnie do alkoholu. Chcę po prostu normalnie żyć, żeby wróciły dawne zainteresowania, siloenia, bieganie..Jestem obecnie w Holandii spłacam masę długów spowodowanych bezmyślnym działaniem.
Jestem w Holandii mam miarę dobrą pracę i nie wiem co mam dalej robic, chciałbym przeżywać pić alko i skupić się na leczeniu
Także ze swojego doświadczenia mogę tylko powiedzieć, że tak, będzie Cię ciągnęło do alko. Lepiej ogarnij GBL albo najlepiej GHB jak już coś musisz walić, bo wiem jak to ciągnie a przynajmniej se nie rozjebiesz życia i wątroby jak ja (jeszcze się nie badałem, ale w krwi podniesione trójglicerydy w stopniu znacznym).
Po pierwsze zdrowie i praca nad sobą, po drugie naprawianie błędów z przeszłości. Powodzenia
W gl co sądzicie o takim miksie ?
@Szelest1 możesz śmiało łączyć,wgl połączenie sertraliny i mirtazapiny ma jakąś swoja nazwę tak jak wenla+mirta (California Rocket Fuel)
15 stycznia 2024WonszKryty pisze:Też brałem, bo długi spowodowały, że nie wiedziałem co zrobić z życiem. Mnie też ciągnęło do alkoholu na tym leku. Kilka miesięcy git zombie emocjonalny, mogłem pracować i prostować życie, niestety przez pracę nie mogłem kontynuować terapii. W pewnym momencie nie wytrzymałem i złamałem abstynencje zamieniło się to w ciąg, wróciły stare schematy, później kolejne substancje, bo kace zaczęły dokuczać i koniec końców cały grudzień poza świętami leciałem tą spiralą w dół, urwane filmy, rozjebane rzeczy osobiste, utrata zaufania bliskich, straciłem pracę i rodzina znów (słusznie) uważa, że powinienem wrócić do leczenia. Od tygodnia jestem czysty od wszystkiego łącznie ze sertraliną, którą z dnia na dzień rzuciłem bez żadnych skutków ubocznych (nieodpowiedzialne zachowanie).12 stycznia 2024piotr3339 pisze: Proszę o podpowiedź, dostałem od psychiatry sertraline 50g na zaburzenia depresyjne lękowe.mam kwetiapine,.alprazolam. lorazepam. Triticco cr, pregabalina 150mg. Używam jedynie sertraliny. Strasznie ciągnie mnie do alkoholu. Chcę po prostu normalnie żyć, żeby wróciły dawne zainteresowania, siloenia, bieganie..Jestem obecnie w Holandii spłacam masę długów spowodowanych bezmyślnym działaniem.
Także ze swojego doświadczenia mogę tylko powiedzieć, że tak, będzie Cię ciągnęło do alko. Lepiej ogarnij GBL albo najlepiej GHB jak już coś musisz walić, bo wiem jak to ciągnie a przynajmniej se nie rozjebiesz życia i wątroby jak ja (jeszcze się nie badałem, ale w krwi podniesione trójglicerydy w stopniu znacznym).
Po pierwsze zdrowie i praca nad sobą, po drugie naprawianie błędów z przeszłości. Powodzenia
Do GHB lepiej nie podchodzę, byłem kiedyś w ciągu, wypiłem 3.5Litra 24/7. Staje się po nim takim jakim chciałbym być na trzeźwo. Póki co zwiększyłem dawkę sertraliny do 100mg, sam nie wiem czy mi to pomaga czy nie, strasznie ciągnie żeby wypić. Mam przerwy w piciu, wraca sport, zdrowe odżywianie, potem jest jakiś "impuls" i znowu przerywam i zaczynam pić. Myślę że to mógłby być dobry lek gdybym przestał pić, jak zaspokoić tą cholerną potrzebę :)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.