Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 460 / 4 / 0
Jak wyglądają sprawy we Wrocku?Od tygodnia nie byłem na łące i nie wiem czy jest sens deptać ;)
  • 3 / / 0
A czy na Mazurach w okolicach Olsztyna ktoś coś znalazł ostatnio ? Czy juz po grzykach ?
  • 2235 / 5 / 0
Na mazurach są nawet więcej niż na początku sezonu(obserwacja na podstawie jednej łąki), ale jak koło olsztyna nie wiem, pewnie podobnie.
  • 4024 / 370 / 951
Mazowieckie: 2 godziny - 2 łąki - 2 grzyby...
  • 2235 / 5 / 0
To mam lepiej. 1łąka - 1,5 h - 32 sztuki. Zobaczymy jak jutro będzie ^^ jak dozbieram do 100 to kończę grzybobrania w tym roku.

Pamięta ktoś żeby były takie chude sezony??
  • 4024 / 370 / 951
Ja nie (chyba już to pisałem..?) . A już na pewno nie pamiętam, żeby przez cały sezon było tak totalnie sucho.
  • 290 / 4 / 0
ssgrzybss, pozdrawiam mam te same odczucia i choć zaczełem w tym roku to kocham zbierać te grzybki, nie mogę się doczekać już jutra kiedy wsiądę na motor i pojadę na swoją polankę. A w niedzielę poszukam nowej
A forum jest naprawdę zacne i jestem tu codziennie

Teraz zbieranie jest jeszcze lepsze bo nie ma ludzi w lasach i ich pytań ;a co pan szuka:) itd, oj ileż to głupot trzeba było się nagadać

Haha razu jednego porobiło mnie podczas zbierania od odgryzania korzonków, nie wiem może mi sie wydawało
  • 21 / 1 / 0
dzisiaj we 4 z chłopakami w 1.5 h koło 350 :D fajnie co :D? ale się przechwalam hehe ;p północne podkarpackie :)
  • 614 / 5 / 0
Haha razu jednego porobiło mnie podczas zbierania od odgryzania korzonków, nie wiem może mi sie wydawało
możesz to wyjaśnić? :*)
  • 106 / 1 / 0
Odnajdywanie łysic na łące to najradośniejsza forma spędzania wolnego czasu !Dziś znalazłem 3 duże i w huj małych grzybków, ale znalazłbym więcej gdyby było widniej.Też nie mogę się doczekać rana żeby ponownie wyruszyć na magiczne łowy!! Pozdrawiam wszystkich grzybowych ludzi !
Uwaga! Użytkownik w676759838 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.