Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
ohYeah pisze:
nie bierz depakiny!!!! ma W CHUJ skutków ubocznych

do tej pory sobie zapodawałem karbamzepine jako stabilizator. Niby dobrze stabilizuje, ale czasem za bardzo stabilnie.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edycja na prośbę
Uwaga! Użytkownik Hawanagilla nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / / 0
Co to znaczy za bardzo stabilnie?
  • 77 / 1 / 0
Przecież to samo przejdzie, wszystkie te objawy są wręcz podręcznikowe i każdy grz to powie. Jak coś to sertralina, Moklo, Anafranil? Dobrze mieć tylko coś na wypadek wzmocnienia myśli samobójczych, bo jeśli ktoś je ma bez leków to w trakcie może być wersja na ostro... Jak gadam głupoty to mnie poprawcie ;-)
Uwaga! Użytkownik thebigbos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1252 / 4 / 0
Czy biorac deprim forte (imao 425mg wyciagu z dziurawca, standardyzowane na hyperacyny), ktory zdazyl sie zaladowac i zaczac dzialac,
moge sprobowac 6-APB w niewielkiej dawce?

Jak pokonac nadpobudliwosc, brak apetytu i brak checi na seks po tym imao?
Ziolo cos tam dziala ale rady nie daje calkowicie.
  • 192 / 4 / 0
http://www.antidepressantsfacts.com/fro ... ndrome.htm

wygrzebałem taki artykulik ze znanej strony. Chyba to też da się podpiąć pod zmiany osobowści przez SSRI a jest to znany wielu syndrom amotywacyjny po stosowaniu tych leków. Choć opisane przypadki są w większości dziećmi to myśle, że podobny mechanizm działa na dorosłych. Może u małolatów jest efekt zancznie bardziej widoczny po prostu.

Większa dawka SSRI - więcej mnie leje, zapominanie, zmęczenie psychiczne, spłycenie afektu, brak motywoacji itd. :retarded: - potem poszukiwanie następnych leków pobudzających. Myślę, że sam to przeżyłem. Chemiczna nadwaga serotoniny powoduje jakieś inne niedowagi, np. w dopaminie.

Choć porównanie do amputacji płata czołowego jest może trochę na wyrost (wszystko wraca do normy po pewnym czasie po odstawieniu), ale coś w tym jest.

W każdym bądź razie jeśli macie coś takiego to to nie jest pożądany efekt ssrajków. Najlepiej zwalczyć to zmnieszeniem dawki.

Czas to pierdolnąć....
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
  • 477 / 18 / 0
Proszę o pomoc znawców wśród leków antydepresyjnych. Czy mógłby ktoś podać wszystkie leki, które są inhibitorami wychwytu zwrotnego dopaminy lub hamują jej wychwyt zwrotny i są w Polsce oficjalnie zarejestrowane jako antydepresanty? Chyba, że oprócz bupropionu(Wellbutrin XR) nic takiego nie ma? Inhibitory MAO odpadają. Wyczytałem, że sertralina w dawce 150-200mg działa jak inhibitor dopaminy, ale nie interesuje mnie ten lek.
"Ukryta twarz oznacza, że wiesz
Coś z czym nikt nie godzi się..."
  • 1252 / 4 / 0
Podpinam się do posta powyzej.

Osobiscie zamowilem i mam juz w domku roslinke, zawierajaca l-dope - bede ja badal na sobie i dam znac, czy sa efekty.
  • 192 / 4 / 0
metylofenidat (choć jako antydepresant to chyba nie jest zarejestrowany)
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2012 przez Abraxas, łącznie zmieniany 1 raz.
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
  • 887 / 11 / 0
SNRI poprzez oddziaływanie na noradrenaline zwiększają poziom dopaminy
  • 82 / / 0
A poprzez oddziaływanie na serotoninę zmniejszają poziom dopaminy. Jedyny prawdziwie dopaminowy antydepresant został wycofany z użycia, bo mocno uzależniał.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.