http://www.doz.pl/apteka/p19987-Gilbert_NaCl_0.9_5ml_fizjologiczny_roztwor_soli_100_ampulekŻadne ślady nie zostają.
Nie, nie było podskórnie i nie przebiłam zyły. o co chodzi?
Ciekawi mnie jak to funkcjonuje w PL, to znaczy:
* jakim sprzętem dysponują, typowym pod hel (insulinówki, a może dwójki) czy dowolnego kalibru, no, w granicach normy,
* czy zawsze trzeba coś mieć na wymianę czy rozdają także bez problemu,
* czy jest to względnie anonimowe czy też jest prowadzona jakaś dokumentacja (i np. co gorsza trafia gdzieś dalej do NFZ
* czy klienci to raczej zajechani odpałowcy prosto z ulicy czy też może młodzi i świadomi idei redukcji szkód opiatowcy i nie tylko, chociażby z [H] ;),
* jaka jest frekwencja - raczej małe grono stałych użytkowników czy też klientów jest coraz więcej lub też występuje spora rotacja,
* czy jest to przypałowe miejsce (wzmożone kontrole i prowokacje pod punktem; znając ten kraj - wszystko jest możliwe).
Jeżeli ktoś wie coś więcej na ten temat, byłbym wdzięczny za wszelkie informacje. Zapewne i tak wpadnę w przyszłym tygodniu i z pewną dozą ostrożności się zapiszę, jednak chciałbym wiedzieć czego mogę się spodziewać (najważniejsze dla mnie to: względna anonimowość - na pewno nie chcę żeby informacja o moim uczestnictwie trafiła gdziekolwiek oraz brak przypału - jeżeli 997 robi łapanki pod punktem to ja dziękuję za taką redukcję szkód).
Podejrzewam, że w większości miast sytuacja jest podobna (chyba że miasto przywiązuje większą wagę do HR, na pewno Kraków nie jest typowy).
2. anonimowość 100%, nie podajesz żadnych swoich danych
3. klienci w większości z tych zajechanych bo innych raczej stać na zakup sprzętu
4. co do przypału to nie wiem, jak chcesz mieć pewność to nie idź tam z towarem w kieszeni i tyle
Ja mam jeden sposób na to: uszyłam sobie kilka bluzek z lekkiego materiału (np rękawy z koronki), długość rękawów 3/4 i chodzę w tych bluzkach. Problem jest w tym że nieraz np. śpię u kuzynki, chcę iść na basen itp. Macie jakieś dobre patenty na ukrywanie dziur w łapach?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.