Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
365
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
333
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
195
19%

Liczba głosów: 1022

ODPOWIEDZ
  • 188 / 15 / 0
Mam cala paczke sertraliny 50 mg, nie pamietam nazwy - nigdy nei mialem stycznosci z sertralina ani tego typu lekami oprocz bzd. Mam calapaczke tego, czy nadalo by sie to do jakiejs "fazy" czy cos ? ew. do bucha? czy to nie bedzie dzialalo odrazu ?
  • 509 / 195 / 0
Nie nada się rekreacyjnie.SSRI tylko do leczenia.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 29 / 3 / 0
Jak to jest piciu np raz w tygodniu 1,4 BDO? Wiem ze GBL jest wmiare bezpieczny i nie zaburza efektu terapeutycznego ale wiem BDO metabolizuje sie tak jak alkohol a GBL nie
  • 29 / 3 / 0
13 listopada 2023szpiku15 pisze:
Mam cala paczke sertraliny 50 mg, nie pamietam nazwy - nigdy nei mialem stycznosci z sertralina ani tego typu lekami oprocz bzd. Mam calapaczke tego, czy nadalo by sie to do jakiejs "fazy" czy cos ? ew. do bucha? czy to nie bedzie dzialalo odrazu ?
Faze da jak wezmiesz raz ale czy ci sie spodoba to nie wiem
Wez z 175-200mg
  • 29 / 3 / 0
Bralem serte miesiac ale chcialbym zaczac kuracje od nowa
1-2 tyg przerwy wystarczy zeby oczyscic organizm?
  • 32 / 4 / 0
Hej, czy po 6 tygodniach na sertralinie (w tym 2,5 tyg. na dawce 100 mg) to wystarczający czas żeby stwierdzić, czy lek działa? Nie czuję zbytniej poprawy jeśli chodzi o działanie przeciwlękowe. Dać czas do pełnych 2 miesięcy?
  • 785 / 16 / 0
Jaka dawkę bierzecie?
  • 32 / 4 / 0
150
  • 1 / / 0
Ja zacząłem od 25mg, a po tygodniu wskoczyłem na 50mg. Tak samo jak po fluoksetynie którą testowałem 10 lat temu, nie widziałem żadnych zmian, może poza tym, że tak jakby łatwiej było mi panować nad emocjami. Ale.natrectwa nie zniknęły ani nawet się nie osłabiły. Poprostu byłem w stanie żyć z nimi albo obok nich trochę łatwiej niż bez SSRI. Może to dlatego że moje natręctwa związane są ze zaburzeniami schizotopowymi, no amisulpryd mi pomaga.
W końcu odstawiłem bo seks po roku stosowania był wręcz niemożliwy (zero chęci bo prolaktyna z amisulprydu i zero przyjemności bo sertalina znieczula)
  • 494 / 17 / 0
Ile dni minie, zanim sertralina wróci na swoje miejsce po jednym wyskoku z 4mmc?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata