uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 12600 / 2437 / 0
Nic z tego nie będzie obawiam się, jeśli stoją w miejscu. Ja bym już kupował nowe pestki i przygotował wszystko tak, żeby kiełkować w połowie / pod koniec maja, max do połowy czerwca - zależnie od pogody i prognoz.
Jeśli u auto początek nie będzie idealny, to ładnych krzaków nie będzie.
  • 5801 / 1193 / 43
Jeszcze jedną wjebały ślimaki.
Zostało nadal 7/10.
Te które są w słońcu ładnie wyglądają, poszły sporo do góry. Wzmocniłem je nieco granulowanym obornikiem. Dalej co dzień podlewam, bo nie pamiętam deszczu. Już woda w zbiorniku się skończyła. Poszło 1000litrów na warzywa i całe te.
Jedna jest w doniczce, taka lichutka, się dziwie że to jeszcze żyje. Zamierzam ją wsadzić w to miejsce co ślimaki ostatnio mi zjadły.
Coś tam z tego będzie. Dobre i trzy krzaczki.
Żeby mi się chociaż pestki zwróciły.
A co u was ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 12600 / 2437 / 0
Dla mnie jeszcze za wcześnie, choć chętnie bym już ruszył, bo korci. Tylko automatów mi szkoda, bo grożą mrozem, a sezony mogłoby się wymknąć spod kontroli posadzone tak wcześnie. Czekam jeszcze min. miesiąc z kiełkowaniem.
  • 3588 / 583 / 1
No więc fartem gdzieś tam ktoś tam zdobył jedną pestkę która wykiełkowała ale okazuje się że wyciągnęła się już na 5 cm tylko z tymi startowymi dwoma listkami.
Za mało światła? Powinna być pod lampą żeby dostać drugie i trzecie piętro? :\
Da się to jeszcze jakoś skorygować? Bo się ten badyl zaraz przewróci i złamie
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 83 / 10 / 0
@Retrowirus ładuj to do jakiegoś boxa inkubatora i potem na out.Tak wyhodowałeś badyla który szuka światła dlatego się tak wyciąga
Kiedyś kolega mi sadzonki pilnował i każdego dnia dzwonił jak to rośnie bo słońca ma na parapecie 😁 Wbijam po 5 dniach a tam piękne badyle a on gały że myślał że tak ma być bo tyle tu w południe słońca hehe
  • 5801 / 1193 / 43
U mnie z 10 zostało 6.
Jednego dziada ostatnio spaliłem nawozem...
Te przymrozki im nie szkodzą.
Są przykryte odciętą butelką po wodzie, dodatkowo podłoże wyłożyłem mchem.
Już takie po 30 cm...
  • 5801 / 1193 / 43
Wypuszcza piąte piętro.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 85 / 11 / 0
podziwiam Was, ze macie nerwy żeby robić outdoora. big L dla was i dużych plonów życzę, w końcu kto nie lubi poczciwego ''swojaka'' z outdoora :>
:pacman: :liść:

Chociaż wydaje mi się, że w tym świecie pełnym kłamstwa
Często najgłupszym wyborem okazuje się prawda
To prawda, nie lubię tej nagiej suki
Miała nas wyzwolić, a teraz każdy może ją kupić
  • 83 / 10 / 0
Ja w tym roku stawiam na sezonowe odmiany.Te wszystkie pół auto czy Fasty to jedna wielka loteria + podatność na pleśń jak automaty.
  • 975 / 81 / 0
Ja także zacząłem kolejny sezon. Dopiero co wrzuciłem namoczone pestki do ziemi. Skupiam się na odmianie pełnosezonowej. Ileś tam lat popełniałem różne błędy, w końcu jednak przyszło co do czego. Znowu jednak zmieniłem miejsce zamieszkania jakiś czas temu, a przywyczajenia ze starego mieszkania zostały ze mną w aspekcie uprawy... Zobaczymy jak się to potoczy tego roku. Narazie mam 6 nasionek Passion #1 i 3 gifty.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.