Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: roman »
Po ile czasu od wziecia kwasa mozna go wykryc testem?
Slyszalem ze calkowicie wydala sie z orgnizmu po 24h, mam racje?
Uwaga! Użytkownik roman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: skunk_one »
no niewim czy ktos na tym forum cio na to pytanie odpowie, problem polega na tym ze testy na obecnosc
narkotyków podobnie jak np testy na aids nie wykrywaja interesujacego nas zwiazku lecz inne ktore moga wystepowac z nim lub raczej z niego wynikac z tad sie bierze to ze np jak zjesz precla z mkiem to ci test na opiaty wychodzi pozytywny, nie widzialem wogole jeszcze w zyciu testu na lsd mialem rozne testy na mocz i nigdy lsd tam nie bylo, wykrycie w krwi jest prawdopodobne ale nie jestem pewien czy w naszym pieknym kraju jest mozliwe zeby sl.zdrowia na tekie ierdoly wydawala pieniadze, pozatym calkowicie nic sie z organizmu nie da wydalic chyba ze sobie w kable h2so4 wprowadzisz, a ile to moze trwac to osobista sprawa kazdego i jego metabolizmu, qrva zresztom ludzie gdzie wy macie qrva swoje rozumy pare postow wyzej jest wyraznie napisane ze lsd jako zwiazek chemiczny ulega calkowitemu rozkladowi mniejwiecej w czasie gdy zaczynasz obserwowac pierwsze "objawy" :)
Uwaga! Użytkownik skunk_one nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
Podobno teoretycznie można przez kilka dni wykryć jakieś metabolity.
Ale naprawdę prawie nikt tego nie sprawdza, więc możecie się nie obawiać. :-) Za drogie testy.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 185 / 2 / 0
Chodzi o to, że całkiem możliwe, że mogą mnie potraktować testami w szkole.
Ale znając życie będą to testy na thc i tabletki , więc chyba raczej nie mam się czego bać.
Uwaga! Użytkownik roman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aml »
widziales American Beauty? czyste siuski do sloiczka, sloiczek do lodowki... :-)
Uwaga! Użytkownik aml nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 185 / 2 / 0
Nie mam zwyczaju nosić codziennie ze sobą moczu w słoiku do szkoły...
  • 382 / 8 / 0
Ejże, nie bój żaby... naprawdę prawdopodobieństwo testu na LSD jest niemal żadne. Zwykle testują na THC, amfetaminę i pochodne, opiaty... Jeżeli niczego z tej listy ostatnio nie brałeś ;-), prawie na pewno nie masz sie czego obawiać.
Podobno koszt przeprowadzenia takiego testu spadł, ale nawet w Usie nie robi się go rutynowo. Więc tym bardziej w Polsce...

Poniekąd czytałam niegdyś w "Polityce" - reportaż o środkach psychoaktywnych pt. "Nabrani", którego skutek był taki, że jedni zjechali ich za propagandę narkotykową, a drudzy za straszenie ;-) - relację pewnego gościa z gatunku tzw. politoksykomanów, czyli biorących niemal wszystko. Z kolegą zarzucili i do samochodu... - to już w moich oczach czyni z nich budzących zerową sympatię idiotów; niech żyje odpowiedzialność! <_< Zatrzymała ich policja, a kolega opowiadającego w stanie totalnej miłości do świata, do policjanta per "misiu"...
Policjant: Piliście?!!
Kolega narratora: Ależ skądże, wiemy, że nie wolno... my tylko kwasa wzięliśmy.
Policjant nie bardzo wierzy, zabrał ich na badanie, pobrali im krew... i nic. Morał z tego taki, że chyba jednak polska policja nie jest technicznie i psychicznie ;-) przygotowana do przeprowadzania takich testów. Acz przyznaję, to zdarzenie pochodzi sprzed co najmniej 6 lat.
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2006 przez zewsząd i znikąd, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 185 / 2 / 0
za thc to mi nic zrobić nie mogą, mdma brałem jakis miesiac temu wiec watpie zeby wykryli :P
Chodzi o to ze mialyc motyw z testami a niedlugo mialem zamiar wziasc kwasa a jakby wykryli to znajac zycie powiadomili by rodzicow i skutek by byl taki ze nie dostalbym kieszonkowego :/
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mtx171 »
Wie ktoś co to za tektura? Jakie działanie itp.

http://bart.risp.pl/salvia.com.pl/DSC01119.jpg
Uwaga! Użytkownik mtx171 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
Do mtx171: to pytanie raczej w wątku "Opisy kwasów" pasuje...
Do romana: no to nie masz co się denerwować, bo naprawdę ryzyko, że w szkole zrobią test na LSD, jest niemal żadne.
Wg Erowid:
Standardowy zestaw testów NIDA - nie
Testy wojskowe - tak
Testy w firmach i szkołach - zdarzają się
Testowanie możliwe
Teoretyczna wykrywalność - 24-72 godziny :-p
Weź pod uwagę, że Polska jednak technicznie i finansowo jest kawałek za USA, więc ryzyko trafienia w Polsce na test na LSD należy uznać za dużo niższe.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.