ODPOWIEDZ
  • 34 / 4 / 0
Wahania temperatury juz zlikwidowane jak mówiłem. Kupiłem Polyversum i zobaczymy.
  • 12441 / 2419 / 0
Możesz być spokojny - nawet jeśli coś się tam pojawi, to zapewne symbolicznie. Warto jednak zrobić dokładną inspekcję kwiatów, kiedy będą robiły się coraz bardziej zbite. Niestety bardzo często grzyb atakuje od środka i nie widać go aż do zbiorów.
Na pewno jesteś w dużo bardziej komfortowej sytuacji, niż ja w zeszłym roku na outdoorze. Pod koniec trafiło się kilka deszczowych dni, do tego wahania temperatury rzędu prawie 20 C w ciągu doby - czasem jak wpadałem na spot, to przed południem wszystko było całe w rosie.
Zapowiadają się piękne kwiatki.
  • 34 / 4 / 0
Siemanko 30/10/34 (wtorek)

W piątek dostały 10L wody z nawozami BioCanna: BioFlores i BioBoost, oraz CalMag od BioBizz. Wszystko full według butelki.

We poniedziałek juz miały dość sucho. Wyglądały tak po otwarciu.

[ external image ]

Losowe fotki:

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

[/img]

Zauważyłem, że te temperaturę w górę podnosi mi osuszacz który nagrzewa się sam i powietrze. Może pomyśleć jakoś o wyprowadzeniu go rurami spiro na zewnątrz, ma to racje bytu?

W poniedziałek dostały Orgatrex i po około 1,5L wody. Wczoraj zmieniłem cykl dobowy, to znaczy przestawiłem im dzień na noc, a noc na dzień.

Wilgotność 35-50%
Światło 100% 30cm od szczytów (300W)
Temperatura 29-39

Pozdro
  • 12441 / 2419 / 0
Śliczne są te kwiaty, ale powinieneś zbić temperaturę koniecznie, bo 29 C to górna granica tolerancji. Optymalnie byłoby 19-20 C. Podobno robi to wyraźną różnicę.
Skąd w ogóle takie wahania temperatury? Pewnie pisałeś, ale nie pamiętam : )
Wilgotność masz idealną choć te wahania pewnie też za dobrze nie wpływają. Pomyśl koniecznie nad stabilizacją warunków, bo tylko wtedy uda Ci się wycisnąć jak największą jakość.
  • 34 / 4 / 0
Elo,

Oczywiście musiało się okazać, że to mała pierdoła która skutecznie utrudnia życie.

Zakleiłem panel od osuszacza i nie zauważyłem, że jest w trybie pracy ciągłej. Jechał cały czas na max do 35% wilgotności. Przegrzewał się i powodował wysoką temperaturę w boxie.

Aktualne wyniki na zdjęciu. Pozdro haha 😂

[ external image ]

Pod koniec ich dnia 33,7*C i 45-50% wilgotności.
  • 12441 / 2419 / 0
Do idealnej temperatury daleko, ale jeśli nie ma opcji zbić do 20 C, to nie ma. Lepsze to, niż 10 C na spocie w październiku.

Teraz tylko czekać cierpliwie i oglądać trichomy. Nie zrób tego błędu i nie ścinaj za wcześnie. Jak stwierdzisz, że na oko są gotowe, to poczekaj jeszcze tydzień : )
  • 12441 / 2419 / 0
Jak tam Panie, zebrane już?
  • 4293 / 698 / 2117
@przepyszny mordo żyjesz? nie odzywasz się coś, więc ciekawi jesteśmy, jak to finalnie się zakończyło. Ja i @Jezus Chytrus na pewno jesteśmy ciekawi, więc gdybyś był, daj znać. 🙄
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.