U mnie pH w kranie 7.6 wynosi, mierzone miernikiem z Goodlinka. Według strony miasta powinno być pH 7.5 ;)
Na innym forum obserwuje wiele fotorelacji przez dłuższy czas i zazwyczaj pH waha się tam w okolicach 7.5
Autorze tematu? Kiedy kolejna produkcja dokładnie? @falsyfikot ciekaw jestem, chętnie bym popatrzał na coś nowego. Sprawdź sobie, zanim zaczniesz to robić tak jak ja, czyli bezpośrednio pH z wodociągów na stronie, a jak jeszcze masz możliwość, to miernikem pH, abyś miał 200% pewność. Potem pozostaje tylko dobra ziemia, światła i wio.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Skoro ph jest git, to dlaczego chloroza taka mocna zaatakowała? Fotke wrzuce jutro, ale lipa jak była tak jest.
@IGotHigh909 Nie sprawdzę na stronie, bo mam wodę ze studni głębinowej :P
Myślę, że za kilka tygodni wystartuje jakąś nową :)
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Lampa jest ok (zresztą liście nie żółkły w górnych partiach tylko zaczęły od dołu), temperatura w boxie i wilgotność też w normie. Nawozami nie przelałem, bo nawoziłem tylko co jakiś czas niedużą ilością biohumusu, a to bardzo delikatny nawóz. Nie mam pomysłu co mogłem skopać. Możliwe jest, żeby woda ze studni w kilka dni zmieniła ph o 2.5 pkt?
Ziemia to BioBizz all mix wymieszana z perlitem + mikoryza tak jak pan @jezus_chrystus przykazał
Ja np w 3 sekundy znalazłem pH dla drzewa cytrynowego, które sobie uprawiam w mieszkaniu i ma takie same upodobania, co konopie.
17 listopada 2022jezus_chytrus pisze: Takie pytanie - czy tą wodą ze studni podlewasz też inne rośliny? Na pewno jakieś w domu masz i obstawiam, że podlewasz. Obczaj swoje najładniejsze kwiatki i sprawdź, jakie pH najbardziej im odpowiada. Tym sposobem będziesz mniej więcej wiedział, jakiego rzędu jest to pH.
Ja np w 3 sekundy znalazłem pH dla drzewa cytrynowego, które sobie uprawiam w mieszkaniu i ma takie same upodobania, co konopie.
Jakoś w zeszłą sobotę zerwałem ją. W smaku i zapachu była mega dobra.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.