Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 622 / 0
Tu przeczytajcie uważnie, bo to może dziwnie zabrzmieć, ale u mnie tramadol i kodeina wywoływały bardziej znieczulenie niż efekt przeciwbólowy, który już występował, szczerze to lżejsze opio to na sam ból nie są aż takie skuteczne, przynajmniej u mnie takie mechanizmy zauważyłem. I jeśli jestem tzw połamany po całym dniu zmęczenia, to nie potrzeba mi nic więcej ponad np ketonal, i działanie opio, a przynajmniej tych lżejszych jest mi zbędne. Ale przez jakiś czas kiedyś był to mój tytułowy sposób na życie.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 917 / 235 / 0
Biorę opio od 17 lat w ciagach, wczesniej brałem okazjonalnie tzn .w sezonie makowym, ale
zawsze dużo piłem alko i pochłaniałem niesamowite ilosci amfy. Zawsze jak był sezon i popiłem herbaty to czułem się wspaniale, chciałem czuć sie tak cały czas. W końcu jak wpadłem na źródło dobrego helu, tak popłynąłem w ostry ciąg, potem wiadomo detoxy , CT, jakieś terapie. Potem chwila noormalnosci , bez helu. Zmiana o 100% w pracy awans, przyszłość stała się wypelniona celami, DOM, rodzina.. Lecz nadal lubiłem sobie w weekend wypić literka, potem kac, więc szła amfa. W koncu wpadła w ręce heroinka, i została. Sporo kasy szło na hel, a rodzine trzeba było utrzymać, więc poszedlem na metadon. Finansowo jest ok,do opio mnie nie ciagnie, kilka razy spróbowałem i zawiodłem sie dzialaniem.Tak wiec zyje na opio i ogarniam zycie. Przy stalej dawce, działanie jest niewyczuwalne , pociąg do innych opio zerowy, reszty dragow nie ruszam, czasami zapale zioła, albo łykne tabketke sedamu. Niby wszystko gra ale gdzieś z tyłu glowy słyszę głos, ktory namawia mnie na detox, może spróbować ostatni raz, wyzerowc się..
  • 2958 / 250 / 0
Opio to znieczulenie sobie bólu życia. To tak w skrócie. Może kiedyś szerzej się o tym wypowiem.
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
ODPOWIEDZ
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.