Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 449 / 101 / 0
Ponawiam pytanie o leki rpw. Czy tak się w ogóle da?
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 1198 / 142 / 0
Jak masz papier mocny to tak. Na gebe nie dostaniesz proste, nikt głowy nadstawial nie bedzie
  • 78 / 9 / 0
03 listopada 2020lucifer_sam pisze:
Czyżbyś korzystal z usług pana Ł ? 😅
Tak nawiasem, ten[cut]?
Wycięto dane/Imane Anys
  • 2 / 1 / 0
Ostatnio wyłapałam tramadol przez formularz w zamian za częściową baśń o moim rzeczywistym schorzeniu- rwie kulszowej, która nie została poparta niczym poza wzmianką o tym, że kiedyś przypisano mi z tej racji słabe leki przeciwbólowe i przeciwzapalne, które nie działały, a ja aktualnie dogorywam przecież ciężko w stanie agonalnym na potrzeby spójności fabuły (XD).
Przeszło, dostałam jakieś nieciekawe cośtam z rzędu tych tabletek bez interesujących mnie właściwości i tramadol właśnie z adnotacją, że przyjmować mam doraźnie w razie, gdyby poprzednie mi były nie w kolorki.
I dodam też, że w przychodni mają możliwość wydawania kolejnej recepty (nieodpłatnie, ofkors) bez wizyty u lekarza za okazaniem dowodu, iż pożądana substancja została wcześniej przypisana, choć na ten moment uniemożliwia to obecna sytuacja.
  • 4 / / 0
jaki trzeba okazać dowód że bierze się dany lek i chce się e-rec - kontynuacja?
Czy jest możliwość żeby przeszło rpw , mam wypisy ze szpitali z badaniami itp na których zalecane preparaty to między innymi oxy
  • 684 / 131 / 0
@kupcio zrób skan tych wszystkich dokumentów i w pokoju wizyty wysyłasz w załączniku
:tabletki:
  • 633 / 154 / 0
Czy magik na prywatnej e-wizycie będzie widział wszystko to, co jest wystawione w POZ? System może mu wywalić jakieś błędy?
  • 1198 / 142 / 0
Nie, nic nie będzie widział. Lekarze (jeszcze) nie mają dostępu do konta e pacjent. Jak to się zmieni lekomani w dupie ciemnej zostana
  • 633 / 154 / 0
Ma to się zmienić, na pełną integrację systemu w pierwszym kwartale 2021r
Dlatego się boję, farmaceuci się cieszą i robią głupie docinki.
Póki co, boli ich bezradność, służbiści zakichani.
  • 1 / / 0
W zasadzie jak ja brałam receptę to po prostu babka z rejestracji zapytała mnie jakie leki potrzebuje a następnego dnia miałam już kod erecepty.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.