Na 20 lat więzienia Sąd Rejonowy w Opolu skazał mężczyznę, który wystawiał na jednym z portali aukcyjnych telefon i oszukał około 150 osób. Według części prawników to wyrok zdecydowanie zbyt surowy. Sąd tłumaczy natomiast, że "zaoszczędził" skazanemu 10 lat odsiadki.
oddali cały materiał za mandat 500zł za zaśmiecanie.
To był bliżej nieokreślony kryształ i chyba piguła.
Kolega ma natomiast obcykane i przekłada sobie woreczek z cmckami z kieszeni do kieszeni
Taki troche Houdini
04 stycznia 2020p420 pisze: chowa się kurwa w gacie,i to nie jest żadne publiczne robienie prypału że jakieś patenty sprzedaję jbc XD
PS. Mi "majtkowy" sposób podpowiedział policjant, jak mnie zawinęli w końcówce liceum za małe ilości haszu, już na sam koniec przeprawy na komisariacie. Chyba sumienie go chwyciło, bo równolegle tak jakby się tłumaczył że do policji wstąpił łapać prawdziwych bandytów, a nie takie nieszkodliwe płotki jak ja. Albo liczył, że jak dla odmiany zagra w "dobrego policjanta" to zmięknę i się spruję. Więc nic się nie bój, żadnej tajemnicy zawodowej nie ujawniasz. Niebiescy od dawna znają ten patent (przypał miałem 16 lat temu) xD
O narkomanii nie wspominam, bo na tym forum to jak afiszowanie się że ma się w dupie otwór do srania.
---
I want more life, fucker!
W PL kilka razy byłem zatrzymany posiadając przy sobie sprzęt. Tylko raz znaleźli. Powiedziałem, że dostałem od jakiegoś typa w klubie za postawienie paru bronksów.
Jak za czasów studenckich handlowałem ziołem i jeździłem z nim do klientów robiłem to na patencie bardzo zmyślnym. Mianowicie woziłem ze sobą reklamówkę kajzerek a w każdej w wydrążonej palcem dziurze był dill pack. Coś jak pilnik w chlebie w Lucky Luke'u.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.