Powiem Ci miałem kolegę który tak wpadł (tj z 0.15) i się zupełnie z tego wywinął ale nie znam szczegółów.
Do 0.2 to jest w ogóle luz, do 0.5 wykroczenie a powyżej 0.5 przestępstwo.
Brali cię na krew? Bo to się będzie liczyć ile w krwi pokaże, bo te alkomaty to różnie pokazują (z reguły jeśli już to zawyżają).
15 marca 2019ZX pisze: Jeśli jako kobieta, wypiłaś 7 piw 6% między 20 a 24 wczoraj, to będziesz miała promile do 14:30 a o 14:00 jakieś 0.10. To różnica 30 min cie zgubiła. Ale czy na prawdę?
Powiem Ci miałem kolegę który tak wpadł (tj z 0.15) i się zupełnie z tego wywinął ale nie znam szczegółów.
Do 0.2 to jest w ogóle luz, do 0.5 wykroczenie a powyżej 0.5 przestępstwo.
Brali cię na krew? Bo to się będzie liczyć ile w krwi pokaże, bo te alkomaty to różnie pokazują (z reguły jeśli już to zawyżają).
Właśnie nie. Nie brali. Na dodatek alkomat za drugim razem pokazał 0,17 w wydychanym powietrzu. Rzeczywiście chyba przekłamują. Mnie przestraszyli, że jak pojadę na krew, to zapłacę około 1000zł. więc nie pojechałam. Rozmawiałam już z radcą prawnym. To co zrobiłam, to wykroczenie. Dziękuję Panu Bogu(opatrzności) że nikomu nic nie zrobiłam. Wtedy dopiero byłoby przerąbane. Sumienie nie dałoby spokoju i można się tylko domyślać co dalej. Nie wiem jak twój kolega się wywinął. Na razie czekam na przyjście z komisariatu oskarżenia, czy jak to się tam nazywa. Dziękuję za odpowiedź.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.