Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 178a Kodeksu Karnego.
ODPOWIEDZ
  • 1290 / 366 / 0
Jeśli jako kobieta, wypiłaś 7 piw 6% między 20 a 24 wczoraj, to będziesz miała promile do 14:30 a o 14:00 jakieś 0.10. To różnica 30 min cie zgubiła. Ale czy na prawdę?
Powiem Ci miałem kolegę który tak wpadł (tj z 0.15) i się zupełnie z tego wywinął ale nie znam szczegółów.
Do 0.2 to jest w ogóle luz, do 0.5 wykroczenie a powyżej 0.5 przestępstwo.
Brali cię na krew? Bo to się będzie liczyć ile w krwi pokaże, bo te alkomaty to różnie pokazują (z reguły jeśli już to zawyżają).
  • 101 / 11 / 0
15 marca 2019ZX pisze:
Jeśli jako kobieta, wypiłaś 7 piw 6% między 20 a 24 wczoraj, to będziesz miała promile do 14:30 a o 14:00 jakieś 0.10. To różnica 30 min cie zgubiła. Ale czy na prawdę?
Powiem Ci miałem kolegę który tak wpadł (tj z 0.15) i się zupełnie z tego wywinął ale nie znam szczegółów.
Do 0.2 to jest w ogóle luz, do 0.5 wykroczenie a powyżej 0.5 przestępstwo.
Brali cię na krew? Bo to się będzie liczyć ile w krwi pokaże, bo te alkomaty to różnie pokazują (z reguły jeśli już to zawyżają).

Właśnie nie. Nie brali. Na dodatek alkomat za drugim razem pokazał 0,17 w wydychanym powietrzu. Rzeczywiście chyba przekłamują. Mnie przestraszyli, że jak pojadę na krew, to zapłacę około 1000zł. więc nie pojechałam. Rozmawiałam już z radcą prawnym. To co zrobiłam, to wykroczenie. Dziękuję Panu Bogu(opatrzności) że nikomu nic nie zrobiłam. Wtedy dopiero byłoby przerąbane. Sumienie nie dałoby spokoju i można się tylko domyślać co dalej. Nie wiem jak twój kolega się wywinął. Na razie czekam na przyjście z komisariatu oskarżenia, czy jak to się tam nazywa. Dziękuję za odpowiedź.
Uwaga! Użytkownik elunei nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.