Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 610 / 29 / 0
Wymieniłeś że ALD i 1P jest bliźniaczo podobne do LSD, zatem pytanie w czym odbiega AL-LAD i ETH-LAD od wspomnianych wcześniej lizerków? Jestem dopiero na etapie badań i każda opinia na pewno będzie wartościowa.
A co do kartonów to też prawda, podświadomie wrzucenie takiego kolorowego blotterka bardziej mnie kusi niż takiego pustego z napisem 1P-LSD, no ale to już są drugorzędne kwestie wiadomo
  • 1342 / 48 / 0
AL-LAD i ETH-LAD zdecydowanie odbiegają od wcześniej wymienionych, są ciekawe same w sobie, nie tylko jako kalka LSD. O wiele bardziej wizualne. AL jest przyjemny, euforyczny, ciepły i trochę mniej psychodeliczny, ale też potrafi sporo pokazać. Praktycznie nie ma bodyloadu. Najlepiej na nim tripować ze znajomymi, masa śmiechu. ETH też potrafi dowalić euforią, ale w trochę mniejszym stopniu, za to mentalnie jest konkretnie. Wizualnie miażdży szczegółowością, trochę mi pod tym względem przypomina 2C-E, taki chłodny syntetyczno-cybernetyczny klimat. Bodyload zdecydowanie najcięższy spośród dostępnych lizergamidów. To tak w skrócie, poczytaj sobie sam.

Oba lizergamidy są nieziemskie jak dla mnie.
SESH
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.