09 marca 2018Szponciciel pisze: Co z tym dawkowaniem CDP Choliny? Ktoś ma jakieś szersze info odnośnie tego? [mention]blackgoku[/mention]? [mention]Stteetart[/mention]?
Wydaje mi się, że 250 mg (tyle jest w kapsułkach aptecznych) to za dużo gdy nie korzystamy z racetamów/nootropów. Może trzeba jeść połowę czyli 125 mg?
Kiedyś dawno temu przeglądając internety trafiłem na takie info, że 50 mg wystarczy.
Jak coś będę w najbliższym czasie wysypywał proch z kapsułki i testował małe dawki to dam wam znać.
Wole duzo tanszy dwuwinian.
Roznicy w dzialaniu nie ma prawie zadnej a w cenie juz jest.
Pod wzgledem budowy tu masz cytydyne za ktore placisz krocie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
20 kwietnia 2017blackgoku pisze:
CDP-Cholina jest POTRZEBNA przy przyjmowaniu noopeptu, sunifiramu, fenylopiracetamu itd.
Bezpośrednio z modafinilem/Adrafinilem z kolei nie powinno się przyjmować CDP-Choliny.
Myślałem też o miksowaniu cdp z dwuwininem.
Przy noopepcie na przykład 250mg cdp + 250 dwuwinianu.
cdp jako środek bardziej trafiający do mózgu, zaś dwuwinian, jako zwiększający cholinę w obwodzie, wspomagając wątrobę etc.
25 marca 2018septyma pisze: A co myślicie o przyjmowaniu choliny w koktajlu z mleka, banana, szpinaku etc?
Codziennie? Nie wiem czy codzienne jedzenie szpinaku jest takie zdrowe. Dobrym źródłem choliny są surowe żółtka jaj.
Przekombinowane? Po co? Przecież i jedno i drugie dostarcza choliny. Albo to albo to.
250mg dziennie CDP-Choliny wystarczy. Dodawanie dwuwinianu mija się z celem.
cdp jako środek bardziej trafiający do mózgu, zaś dwuwinian, jako zwiększający cholinę w obwodzie, wspomagając wątrobę etc.
Z zasady CDP-Cholina to jest wyższy kaliber do suplementacji mocnymi nootropami. Dwuwinian do suplementacji słabszymi. Jak zależy Ci na dodatkowej dawce choliny to nie mieszaj jedno z drugim, tylko żółtka jaj jedz
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
CDP-Cholina jest POTRZEBNA przy przyjmowaniu noopeptu, sunifiramu, fenylopiracetamu itd.
Bezpośrednio z modafinilem/Adrafinilem z kolei nie powinno się przyjmować CDP-Choliny.
A czemu nie powinno się przyjmować z modafinilem? Jaki to ma wpływ na organizm? Jakie mogą być złe objawy interakcji?
25 marca 2018septyma pisze: A co myślicie o przyjmowaniu choliny w koktajlu z mleka, banana, szpinaku etc?
Cdp zawiera cytydyne ta ulatwia metabolizm dopaminy.
Ot i roznica z dwuwinianem.
Nie mixuj lekow/supli z mlekiem.
Zwiazki w nim zawarte moga ograniczac przyswajalnosc.
Czyli najlepiej cdp na sucho i popić wodą. I najlepiej nie przed/po posiłku mlecznym. (płatki kukurydziane z mlekiem).
A czemu nie powinno się przyjmować cdp z modafinilem?
CDP biorę codzinnie i od czasu do czasu moda 100mg (taka dawka działa na mnie najlepiej). Jakie mogą być skutki?
Tak jest najbezpieczniej.
Poprostu woda ma najmniej interakcji.
Bo u mnie maks to było 750 mg + ALCAR, nie widzę żadnego sensu większych dawek, nawet 400 mg zbijało bóle głowy po 6 gramach piracetamu czy innych nootropach.
Większy sens chyba ma branie dłużej niż więcej?
Na necie ktoś tam jadł po 2 gramy jaki to ma sens poza wywalaniem pieniędzy w błoto?
Ile w tym zaslugi cytydyny, ile choliny a ile cdp?
Zebysmy mieli jasnosc istotne sa wszystkie 3 publikacje.
Tylko 1 o cdp cholinie NIC nam nie powie.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu
Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.