Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 567 / 53 / 0
"Wstaję rano, liczę siano. Czy zostało mi na chleb..."
"Even the smallest person can change the course of the future"
  • 357 / 2 / 0
Skręcamy jointy i nigdy na nic się nie zbijam ani nie pożyczam.
I was made for lovin' you baby
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
  • 3732 / 45 / 0
Procent pisze:
Dzisiaj raczej bidnie, ale solidnie:
http://imgur.com/F9Px3fN
Jako estetka to powiem Ci, czego brakuje:
w srodku kompozycji powinien byc Akodyn albo nabita szpryca z MXE, a sok powinien byc z bialego grejpa na 100%. Dazyc do doskonalosci trzeba ;-)
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 3854 / 316 / 0
Akodyn mnie już należycie nie kopie, nawet 900 mg, a od szprycy, to broń Boże ;-)
A uwieczniony tam sok pomarańczowy, to moja ulubiona przepita, do radosnego rozgryzania czterech partii Tjomentosów. Nie ma lepszego, jak dla mnie. Hortegz na propsie.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / / 0
W moim zyciu nie ma miejsca dla ludzi którzy uważają opalanie tuby za cos złego. Poza tym sprawa wygląda tak: kartony niewyrzucane, blanty systematycznie dopalane, szlugi bez litości do filterka, dillpacki zawsze do czysta a PST przeplukiwane Bóg raczy wiedzieć ile razy. Co jak co ale piniondze to trzeba szanować. Pozdrawiam

ACZKOLWIEK zdarzyło mi sie wyjebac półkownika meffffedronu do muszli, no bo sytuacja wymagała radykalnych środków...
Szkocja jasnowidząco broni narkotyków.
Elaine blath, Feainnewedd Dearme aen a'caelme tedd
Eigean evelienn deireadh Que'n esse, va en esseath
Feainnewedd, elaine blath!
  • 1957 / 230 / 0
Zawsze wyrzucam resztkę piwa, bo końcówka mi nie smakuję #fhuj bogactwa
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
Tez wypierdalam resztke piwa bo to szczochy, kiedy palilem to opalalem lufki az nie czulem smaku szkla. Szukalem okruszkow a-pvp. Obslinione kartony wypierdalam. POL NA POL.
wolna molekula
#mops
  • 1957 / 230 / 0
Szukanie okruszków na dywanie, wiadomix %-D
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1329 / 59 / 0
Też tak kiedyś robiłem jak miałem resztkę piwa, ale przestałem. Im jestem starszy tym bardziej reprezentuje biedę. Piję szczyny piwne a potem oddaje butelki, przy czym optymalna cena piwa to 1,99zł. Opalam lufki, żebram o fajki.

POVERTY & POORNESS ALL DAY EVERYDAY :cool:
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 17 / / 0
Jeśli chodzi o używki to bardziej reprezentuje biedę bo szkoda mi po części siana na dragi dlatego zawsze uda mi się jakoś zamotać ,że tu kupie więcej za mniej ,jakaś promocja potem tu podzielę i opierdolę z zyskiem i wyjdzie jeszcze ,że wychodzę z tym wszystkim na 0 :heart:
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.