Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Co jest najelepiej nadaje się na podkład?/Czego najczęściej używasz jako podkład?
marshmallow (prawoślaz lekarski)
26
18%
damiana
9
6%
mullein (dziewanna drobnokwiatowa)
4
3%
coltsfoot (podbiał pospolity)
14
10%
szałwia lekarska
10
7%
mięta pieprzowa
9
6%
tytoń
17
12%
konopie
12
8%
fake hash
9
6%
inne roślinki
5
4%
nie robię maczanek, wapuje proch
27
19%

Liczba głosów: 142

ODPOWIEDZ
  • 263 / 10 / 0
Dziekuje bardzo za odpowiedz i rady, spytam jeszcze tylko ktora z tych podkladek bedzie najlepsza na surowo do maczania? Prawoslaz, damiana badz kwiat diewanny? Szalwia i mieta raczej odpada z powodu intensywnosci, ewentualnie rozpatrze te liscie maliny choc nie powiem ze zalezy mi na lekkim dymie i smaku no ae wiadomo cos za cos
  • 131 / 2 / 0
ktoś już próbował tych herbal topsów z MO? nie tego czasami używają do "fake weed"?
  • 3964 / 150 / 0
^ nie probowalem ale pewnie tak. na zagranicznych shopach tez znajdziesz takie "herbal buds".

@soldi, damiana ma bardzo ciezki dym, prawoslaz jest niesmazny i gryzie, podbial jest niesmaczny ale ma lekki dym.

raz dostalem maczanke na liscach malin wlasnie i jesli dobrze pamietam to wspominam ja jako przyjemna w paleniu.

poza tym mieta, dym taki sredni ale mietowy aromat i chlodna swiezosc w gradle bardzo spoko.
niedojebanie genetyczne
  • 989 / 76 / 0
Ja to ostatnio sobie popalam z rana kanapkę na szałwii. Znaczy się pcham do lufy szałwię lekarską z tych torebeczek, potem posypuję kanna, potem szałwia, kanna szałwia. Zdrowe to to na pewno nie jest ale dym łagodny, nie kaszle się, nie jebie gównem w gębie, neutralny podkład, zapach też okej.
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
  • 263 / 10 / 0
Polecam lisc maliny, ale smak lekko wyczuwalny. Teraz zrobie chyba na kwiatach dziewanny badz wygotuje marshmallow, ogolnie maline polecam
  • 2372 / 57 / 0
Da się wyczuć smak malin?

@down
A już chciałem sąsiadowi opierdolić działkę. :cheesy:
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 823 / 11 / 1
Nie ;) Ale mają łagodny dym według mnie, raz trawiły mi się takie o lekko słodkawym smaku i dym pachniał też zacnie. Liście maliny są puszyste i się dobrze nabija poza tym... Kupuje w sklepie zielarskim na wagę 14zł/100g.
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
  • 3964 / 150 / 0
tak, liscie malin to chyba najlepszy podklad na maczane.
niedojebanie genetyczne
  • 263 / 10 / 0
Jeszcze raz podpinam sie pod maliny i stanowczo odradzam dziewanne... dzisiaj zrobilem z nia maczane i wyszla tak ochydna...bardzo ostry dym dziwnie wchodzacy na pluca niestety mam nauczke 80zl do kosza chyba a wszystko przez cisnienie. Nie wiem co z tym teraz poczac...
  • 5 / / 0
Kupiłem na podkład kwiat dziewanny. Trzeba to jakoś przygotować przed maczaniem? Podbiał robiłem na surowo, a nie potrafię sobie wyobrazić czegoś mniej przyjemnego przy paleniu :P
Jaką barwę powinien mieć kw. dziewanny? Taki żółto-sraczkowaty, czy dostałem coś innego niż prosiłem?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.