FajnieJest pisze:Zgadzam się, jeśli się ma wybierać między rekreacyjnym użytkiem mj/alko w weekendy to tylko alkohol. Kac trzyma tylko przez ranek a łączne efekty mj przez 48h+, w tym amotywacja, rozleniwienie, rozkojarzenie.
Eph + alkohol = świetny miks imprezowy. Czuć alkohol, ale czystość umysłu jest zachowana.
Właśnie mi na percepcji zależy dziś, więc popiję sobie z pół piwka do tego EPH (co godzinę z 3mg, cała noc) - mam nadzieję tylko, ze rano będę kontaktowała i nie będzie zwały. W sumie po EPH dobrze jest napić się %, ciekawe czy nie ma przeciwwskazań podczas sniff'owania (żadne rzyganie itp?)
swoją drogą temat raczej nadaje się do wątku Etylofenidat - miksy.
Pół piwa do EP w ogóle nie da żadnego efektu :D
Testowałem już kilka rzeczy, ale chciałbym znaleźć najbardziej odpowiedni miks. Wiem, że nie podasz pewnie tej mieszaniny, której sam używasz i opisujesz rezultaty jako podobne do NZT, ale liczę, że jest jeszcze wiele ciekawych rzeczy, które w połączeniu są mocne. ;)
Ja zacznę:
Noopept/PRL/Sunifarm + 2/1 x lecytyna 1200 + 4x mega tran + EPH + Multicode witaminy(docelowo 45+ men) + Monstery + Izotonik(w proszku najlepsze activ lab jest wszystko/NIE CODZIENNIE) + zielona herbata(dużo piję)
Przy czym skład się zmienia i nie codziennie to biorę bardziej wygląda to tak, że jak mam co mam to to wykorzystuję ale docelowo tak będzie wyglądać bo nie mam aktualnie nootropów i EPH. Na pewno wrócę do suplementacji KWASEM ALFA LIPINOWYM(Chroni mózg przed tlenkami manganu, przechodzi barierę krew-mózg, najsilniejszy p-utleniacz na świecie do AMFY idealny), Witaminą E(duże ilości cofają objawy chorób neurodegeneracyjnych), vit C i pewnie zacznę stosować kurkumę, imbir, cynamon jakieś wapno czy pomidory(potas) zależnie od okresu czy zabawy ze stymulantami czy nauki.
Co byście zmienili?
Miks spełnia swoje zadanie. Większą wydajność szybszy metabolizm.
Rano:
- Magnez w dużej dawce (Chela-Mag B6)
- Witaminy B i mikroelementy (VitaMiner)
- Cerutin
- Duża dawka witaminy B12 w formie metylokobalaminy. Zajebista sprawa, ale jak ktoś się zdecyduje to radzę uważać na cyjanokobalaminę, która jest najpopularniejsza, ale rozkłada się w organiźmie do cyjanku. Ja biorę Methyl-B12 Swansona (5mg).
W ciągu dnia:
- Resveratrol
- Cerutin
Wieczorem:
- 100mg 5-HTP
- Wapno z witaminą D
- Cerutin
Przez cały dzień nikotyna (niestety tu jest opcja 2-w-jednym - działa dobrze na koncentrację, ale zaspokajam też uzależnienie fizyczne). Staram się brać w postaci czystej (bez chemii, substancji smakowych, zapachowych, słodzików), chociaż czasami mam ciągi i palę papierosy.
Do tego suplementuję proteiny w proszku (Trec, smak natural - bez chemii i słodzików).
Poza tym to zależy od pory roku i tego jaki mam flow. Przez wiele lat jadłem tyrozynę. Ostatnio najbardziej lubię zestaw noopept+antagonista NMDA. EPH i inne stymulanty - kiedyś jadłem tego dużo, teraz takich stymulantów unikam jak ognia, bo wypalają. Dobre jest 2C-D w małej dawce. Zajebiste było MDPV, ale zostało zdelegalizowane.
Nie używam kofeiny.
ALE PO CO? Tolerancję można sobie chyba zmniejszać po terapii a nie w trakcie psując ją.
Antagonizm receptorów NMDA
Antagoniści receptorów NMDA tj. MK-801, ketamina, PCP, AP5 i MPEP są używane do dokładnego badania roli NMDA w procesie uczenia się i pamięci. Blokada receptorów NMDA powoduje pogorszenie uczenia się i zaburzenia pamięci. W zwierzęcym modelu schizofrenii antagoniści NMDA indukują pogorszenie się pamięci, co jest wykorzystywane np. w schizofrenii, ponieważ pogorszenie się pamięci operacyjnej było sugerowane jako podstawowy deficyt w tej chorobie (Goldman-Rakic i Salemon 1997).
NieLubieZielska pisze:" zestaw noopept+antagonista NMDA."
ALE PO CO? Tolerancję można sobie chyba zmniejszać po terapii a nie w trakcie psując ją.
Antagonizm receptorów NMDA
Antagoniści receptorów NMDA tj. MK-801, ketamina, PCP, AP5 i MPEP są używane do dokładnego badania roli NMDA w procesie uczenia się i pamięci. Blokada receptorów NMDA powoduje pogorszenie uczenia się i zaburzenia pamięci. W zwierzęcym modelu schizofrenii antagoniści NMDA indukują pogorszenie się pamięci, co jest wykorzystywane np. w schizofrenii, ponieważ pogorszenie się pamięci operacyjnej było sugerowane jako podstawowy deficyt w tej chorobie (Goldman-Rakic i Salemon 1997).
Tylko, że nie jaram zioła, nie używam benzo, opio, w ciągach dyso bardzo dbam o suplementację (zwłaszcza proteiny).
Antagoniści NMDA nie służą do zbijania tolerancji tylko mają dla mnie działanie prokognitywne. Czaję się na memantynę.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.