Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Z skutków ubocznych krótkotrwałych zaliczyłbym bóle kości ,bóle mięśni, dziury w pamięci ,brak koncentracji , amotywacja,tracenie na wadze .
Znajomemu po paleniu maczanki z stacjonarnego sklepu , wyskoczyła jakaś rana na nodze .
Nie wiem ile w tym prawdy i czy to akurat napewno przez maczanki ale jeżeli ktoś spotkałby się z taką sytuacją to wtedy się to potwierdzi.
ale tzreba wziąśc to na chłopski rozum ,to ile zostaje w organizmie kanna i inne badania sa ważne ale tzreba popatrzyć w inny sposób
Kanna powodują dużo nieprzyjemnych efektów szybkie bicie serca ,użytkownicy się skarzyli także na różne inne bóle co przy mj jest dużo mniejsze ,palac nawet dwa razy w tygodniu po jakimś czasie będzię zauważalny wpływ
kanna tez niezle musza namieszac w psychice,te bad tripy nie pozostają bez znaczenia w przyszłości ,nawet jak faza jest przyjemna to i tak sporo jest namieszane w naszej psychice,pod tym względem sa gorsze od klasycznych psychodelików,bo jak dużo ludzi pisało w jednym temacie ,Kannabinoidy dużo bardziej mieszają w myśleniu od normalnych psychodelików a normalne psychodeliki ludzie nie jedza tak często,po mj też sa pokręcone myśli ale nie aż tak
Noi Kannabinoidy nie sa przebadane jak większośc RC i nie znamy dokładnych skutków ubocznoych więc na pewno nie sa zdrowsze od mj
Nie można wrzucać wszystkich kannabinoidów do jednego worka .
Podobno HU-210 pozytywnie wpływa na pamięć ,ale to tylko podobno. :nuts:
A taki AM-2201 nie dość że rozpierdala głowę , to jeszcze ciało i kości .
Coraz częściej do kanna dodają fluor który może i podbija działanie , ale jego szkodliwość jest duża .
Zgodzę się z powyższą wypowiedzią że niektóre kannabinoidy mogą ostro namieszać w psychice , może to też dlatego że bardzo dużo kanna działa dysocjacyjnie , a taka częsta dysocjacja nie będzie dobra dla naszego organizmu.
Tak więc myślę że niektóre syntetyczne kannabinoidy rzeczywiście mogą być mniej szkodliwe od naturalnego odpowiednika , a inne mogą być mocno toksyczne .
Tego dowiemy się za kilka lat , póki co nie znam osoby która siedzi więcej w temacie niż 5 lat .
Emce pisze:Słyszałem głosy
Emce pisze:kanna tez niezle musza namieszac w psychice,te bad tripy nie pozostają bez znaczenia w przyszłości ,nawet jak faza jest przyjemna to i tak sporo jest namieszane w naszej psychice,pod tym względem sa gorsze od klasycznych psychodelików,bo jak dużo ludzi pisało w jednym temacie ,Kannabinoidy dużo bardziej mieszają w myśleniu od normalnych psychodelików a normalne psychodeliki ludzie nie jedza tak często,po MJ też sa pokręcone myśli ale nie aż tak
Moje najdłuższe ciągi to 2 tygodnie na URce i jakieś 5 dni na AMadeuszu.
Emce pisze:Noi Kannabinoidy nie sa przebadane jak większośc RC i nie znamy dokładnych skutków ubocznoych więc na pewno nie sa zdrowsze od MJ
Nigdy nie powiedziałem prawdy.
_______
Moja opinia jest opinią błędną.
...i mam małego penisa c: Biblia - najdłuższy trip raport w dziejach.
Co do tolerki - jak pisują na zagranicznych forach dwa miesiące przerwy od wszelkiego ziela potrafiło zrobić cuda. Kwestia tylko czy wytrzymacie, no ale jak już kogoś weed nie robi, to nie widzę celu żeby to dalej palić...
Podobno vapowanie jest mniej szkodliwe - oszczędzamy płucom podkładu. Za to spalamy więcej na raz, więc szybciej buduje nam się tolerancja > spalamy więcej i więcej i więcej. Nie wiem już jak to jest.
Nigdy nie powiedziałem prawdy.
_______
Moja opinia jest opinią błędną.
...i mam małego penisa c: Biblia - najdłuższy trip raport w dziejach.
przyznaje się piszcie co chcecie ale to już zostało po tym gdy czesto paliłem maczanki pierwszej generacji było dosyć dawno ,ale każdy organizm jest inny
nie wstrzynajmy tutaj kłotni ,mozna patrzeć w ten sposób,że wiele substancji jest bardziej toksycznych i nie sa nie wiadomo jak szkodliwe ale też nie są witaminkami :-)
Trochę ,zle napisałem o bad tripach ,bo raczej to nie są bad tripy ale natłok myśli ,czy jest przyjemny czy nie paląc to na okrągło na pewno niesie za sobą skutki ,także kanna sa ciężkie dla ciała a paląc tak często na pewno wyjdą skutki uboczne
Po prostu jest najgorsze palenie kanna jak papierosów co 45 min przez 10 kolejne dni ,mj ludzie palą często ale rzadko aż tak jak papierosy
a z tymi głosami myśle ,że był to fake ,bo o co innego chodizło w konteście co wyraznie widać :-)
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.