Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 283 / 1 / 0
Jutro będę zapodawał 450mg i posiadam bardzo dużo niedawno uzyskanego suszu melisy prościuteńko z mojego ogródka także mógłbym pomóc w badaniach ale grzeje już tak długo i na dodatek w ciągu, że raczej nie występuje u mnie reakcja histaminowa. Jedynie to twarz i d*pa za przeproszeniem zaswędzi momentami :D Ale jeśli mogę w czymś pomóc to proszę bardzo.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 329 / 2 / 0
Ja melisę bym pił chociażby ze względu na jej działanie uspokajające. Może jestem jakiś nadwrażliwy na jej działanie, ale ja po mocnej herbatce czuję się wręcz lekko uwalony.
Excellence.
  • 2123 / 268 / 0
The Light pisze:
Od lat piję melisę prawie codziennie, bardzo często popijałem nią kodeinę lub piłem przed. Nigdy nie odczuwałem reakcji histaminowej przy 300mg kodeiny, 450 mg powodowało nieuciążliwe swędzenie tylko w górnej części ciała, czerwone plamy na skórze nie występowały lub ich nie widziałem.
Brak tylko próby kontrolnej. Ale temat ciekawy.
  • 403 / / 0
Przeczytalem w calosci tylko 1. i ostatnia strone, nie wiem czy juz ktos podal taki zacny napoj, wiec na wszelki zwyczaj proponuje - MIĘTA! Ja ZAWSZE, ale to ZAWSZE pijam do kody miete, czy to pochodzi ona z antka, czy z thioco. Dziwi mnie, w ogole jesli na to wczesniej nie wpadliscie. Mieta jest nie dosc, ze smacznym ziolem, niedroga, a na dodatek wspomaga prace trawienne zoladka. Nieraz zdarza sie, ze mi niedobrze, mam nieprzyjemny posmak w ustach, czy lekko poburkuje brzuch po wiekszej ilosci thcio, natomiast w towarzystwie miety - jest bezproblemowo. Biegiem do apteki po pudeleczko miety pieprzowej, najlepiej Herbapolu, bo inne to chujowe podrobki i goracy kubek, a nawet dzbanek zeby sobie dolewac i swietna sprawa. Nieraz dodawalem do kompletu tez melise i szaltwie - w dzbanku zalewacie wrzatkiem i macie np. 1 albo 2,5l smacznego napoju z roznych ziolek. Doskonale smakuje poslodzone i doprawione odrobina koncentratu malinowego. Milego upajania ;)
  • 1345 / 6 / 0
Wyobraziłem to sobie.
[ external image ]
Wygląda to bardzo zachęcająco. I powiesz, że mięta nie osłabia opiatu ani o włos?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 175 / 1 / 0
jak dla mnie nie ma mowy o osłabieniu działania, sprawdzone wielokrotnie.
ogólnie to z przyzwyczajenia do kody coś ciepłego leci, najczęściej rumianek
  • 1345 / 6 / 0
Fajna sprawa, już mi trochę zbrzydły te gorące kupki.

Bender

• 403 / / 0
Mieta z cala pewnoscia nie oslabia dzialania kody, a jako ze pije sie ja z reguly na goraco zwieksza wydzielanie sokow trawiennych w zoladku i doskonale poprawia jego ogolne funkcjonowanie. Czyli w sumie poprawia dzialanie zoladka i na pewno nie oslabia, a nawet deko polepsza dzialanie kody.
  • 2878 / 21 / 0
Mięta wysusza śluzówkę żołądka/przewód pokarmowy, więc nie zalecałbym thiocodinożercom.
A melisa potwierdzona - świetnie radzi sobie z wyrzutami histaminy.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 71 / 1 / 0
a co z kakao na mleku 0%? bo mleka nie można, bo tłuszcz, a gdyby tak beztłuszczowe?;)
Nic, chcę czuć NIC.
NIE JESTEM ANI GRUBA, ANI AMY.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."