Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Który z nieprzyjemnych symptomów najbardziej potrafi zepsuć fazę?
Paranoiczne myśli (wpisz jakie)
265
24%
Lęki (wpisz jakie)
159
14%
Uczucie zbyt silnego bicia serca
243
22%
Uczucie osłabienia
97
9%
Zmienione czucie ciała
62
6%
Zaburzenia widzenia
24
2%
Bóle (wpisz jakie)
33
3%
Problemy żołądkowe
53
5%
Subiektywne wrażenie zimna lub gorąca
54
5%
Wysuszenie błon śluzowych
118
11%

Liczba głosów: 1108

ODPOWIEDZ
  • 141 / 22 / 0
zawsze po paleniu wydaje mi sie że sie posikałam w spodnie i biegam co 5 minut sprawdzić czy to prawda, za nic nie może do mnie dojsć że to tylko takie wrażenie :blush:
  • 7 / / 0
Swoje wypaliłem i nigdy (po samej trawie, nie mówię o miksach) nie zaznałem: paranoicznych myśli (czasem były dziwne wkręty, ale paranoicznymi bym ich nie nazwał), lęków (spowodowanych trawą), uczucia zbyt silnie bijącego serca ani problemów żołądkowych.
Dla tego, kto widzi, nic nie jest trwałe.
Budda Siakjamuni
  • 303 / 1 / 0
Najbardziej doskwierają bóle stawów kolanowych. Nie wiem, czy za dużo chodzę, czy co, ale powroty do domu czasem odstraszają właśnie z tego względu. Na trzeźwo nic takiego się nie dzieje, dziwne.
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 255 / 7 / 0
kiwikiwikiwi pisze:
zawsze po paleniu wydaje mi sie że sie posikałam w spodnie i biegam co 5 minut sprawdzić czy to prawda, za nic nie może do mnie dojsć że to tylko takie wrażenie :blush:
Rozluznienie mięsni gładkich , podobne odczucie moze wystepowac z odbytem , ktos pisal nawed o takim problemie.
  • 122 / 3 / 0
czasami zadaza mi sie zauwazyc po spalonych funflach(ja tak niemam) jak im sie tak jakos mięsnie zatokowe podnosza delikatnie ku gorze razem z początkiem brwi sa tak leciutko blizej siebie i wyzej z czym to sie moze wiazac jakis wlasnie rozkurcz drobnych miesni skroniowych czy jakichs innych około twarzowyh??
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012 przez leonidas8, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 825 / 14 / 0
Uczucie przejaranych, zabrudzonych texem płuc.
  • 476 / 4 / 0
Mój top:
Paranoiczne myśli - dla przykładu że zaraz mnie ktoś nakryje albo że koledze coś się stanie, gdy na przykład zaczyna coś bredzić.
Lęki - O siebie się boję tylko wtedy, gdy za mocno spalę i czasami przez myśl przechodzi, że pewne symptomy na bani nigdy nie przejdą jak np. inny odbiór muzyki.
Uczucie zbyt silnego bicia serca - zdecydowanie mój faworyt. Tylko przydałoby się rozgraniczenie, czy chodzi tu tylko o uczucie czy o fakt. Bo mi na przykład na wejściu pikawa w realu nieźle chodzi (mierzyłem), a czasami potem tylko się ryję, bo tętno spada do normalnych wartości, a mi nadal w środku aż wszystko przez serducho pływa.
Zaburzenia widzenia - czasami pojawi się jakiś artefakt przed oczami, np. prześwietlenie od lampki i to drażni.
Subiektywne wrażenie zimna lub gorąca - zawsze odczuwam bardziej chłód
Wysuszenie błon śluzowych - nie jest to aż takie przesrane, ale potrafi nieźle napsuć krwi
  • 1456 / 19 / 0
Schizool pisze:
że pewne symptomy na bani nigdy nie przejdą jak np. inny odbiór muzyki
Jak dla mnie to by nie było takie złe :)
Jedyne co bym chciał zatrzymać na dłużej (bo nie lubię ciągów) to właśnie odbiór dźwięków i możliwość większego skupienia się nad sensem tych dźwięków w muzyce.
Oczywiście super też jest po psychodelikach tym zakresie, ale inaczej.

(trochę OT, w sumie to temat raczej na główny wątek).
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 476 / 4 / 0
KeFaS pisze:
Schizool pisze:
że pewne symptomy na bani nigdy nie przejdą jak np. inny odbiór muzyki
Jak dla mnie to by nie było takie złe :)
Jedyne co bym chciał zatrzymać na dłużej (bo nie lubię ciągów) to właśnie odbiór dźwięków i możliwość większego skupienia się nad sensem tych dźwięków w muzyce.
To ja jeszcze dopiszę się do tego offtopa i dodam, że to rycie ze zmienionym odbiorem miałem ostatnio po takim raczej średnim paleniu, kiedy ostatecznie muzyka wydała mi się zbieraniną bezsensownych dźwięków, które ktoś zupełnie losowo połączył, a trzeźwy człowiek się takim czymś jara. Ale to chyba bardziej pod paranoje podchodzi, bo nigdy wcześniej nie uznawałem muzę za bzdety. Chyba za często ostatnio bawię się z mj że takie chore wnioski wynoszę. Hmm, ciekawe czy sprawa się naprawi i na następnej sesji znów będę czerpał przyjemność ze słuchania.
  • 1 / / 0
Zmienione czucie ciała : mam wrażenie, że się trzęsę cała. Jak pytam znajomych to przeważnie się zaczynają śmiać i mi jeszcze bardziej wkręcają, że się trzęsę, ale po fazie się okazuje, że wcale tak nie było, ale śmiesznie wyglądam jak próbuje się w ogóle nie ruszać :D w sumie to musi być komiczne. Na gasrto zawsze chce mi się spać a nie jeść jak innym.
Paranoiczne myśli : jak dyskusja wśród znajomych jest bardziej żywa to mam wrażenie, że ktoś się zaraz pobije, albo jak ktoś coś gada, a ja tego nie ogarniam to myślę, że coś mu się z głową porobiło :D
Nigdy nie miałam żadnych bóli, albo uczucia przyśpieszonego bicia serca, ale jest duża możliwość, że teraz to sobie wkręcę :]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.

Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.