Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 992 / 17 / 0
Ja biorę bupropion, on powinien całkiem kodeinę wyłączać, i tak było, ale po kilku miesiącach, jak mi się wydaje, wątroba robi tych enzymów więcej i koda klepie jak ta lala. Nie wiem, czy taka teoria ma racje bytu, ale czy przypadkiem organizm nie dąży do homeostazy i nie zaczyna robić nadmiarowych enzymów? Czasem jak nie brałem leków inhibitujących enzymy kodowe, to koda wręcz słabiej potrafiła robić.
Mi się wydaje, że ile by stymulantów do kody nie dodać, to i tak kode czuć w tle, taka stymulacja z wewnętrznym ciepełkiem - mi takie coś wystarcza.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 2932 / 243 / 0
Od siebie chciałbym dodać, że lamotrygina znacząco osłabia działanie kodeiny. Na wiki en piszą, że lamotrygina jest przerabiana głównie przez enzym UGT1A4, czyli pudło. No, nie do końca bo muszę rozkminić pewną zależność a dzisiaj już nie myślę, innym razem ;)
Dawny nick: tur3k
  • 12488 / 2425 / 0
Kilka słów o buprenorfinie i blokowaniem przez nią receptorów:
buprę biorę już prawie pół roku w dawkach 3,2mg na dobę. Kilka dni temu postanowiłem przekonać się, czy 450mg kodeiny coś zdziała 17 godzin od ostatniej dawki. Okazało się, że zadziałała mocno (nieco mocniej, niż przed zaczęciem brania bupry). Być może to kwestia osobnicza, być może kwestia niezbyt wysokiej dawki B. Niemniej odradzam takie zabawy.
  • 41 / 1 / 0
Jak afrykański korzeń snów (kupiony w magicznym ogrodzie) może wpływać na działanie kodeiny?
Uwaga! Użytkownik slesz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2932 / 243 / 0
Acyklowir znacznie (dajmy o 40-50%) osłabia działanie kodeiny, sprawdzone empirycznie w ciągu ostatnich paru dni.
  • 38 / / 0
Ile razy w ciągu tej przerwy wrzucałeś kodę? Bo jak tylko jeden raz i zadziałała słabiej to nie możemy mówić w tym wypadku o żadnej prawidłowości, bo koda to kapryśną dziwką jest i może ten raz to był ti ten słabszy raz.
  • 570 / 4 / 0
Czy ilość SSRI w odniesieniu do osłabiania działania kodeiny ma znaczenie? Ostatnio z 10 mg dziennie escitalopramu rano zwiększono mi do 20 mg rano, czy może mieć to wpływ na jeszcze słabsze działanie kody niż w przypadku 10 mg esci?
  • 423 / 12 / 0
Jeśli chodzi o bupre to miałem naklejone plastry 30mg przez 6 dni i tego szóstego dnia zajebalem dawke 900mg i zadziałało jak zawsze dobrze ku mojemu zdziwieniu
  • 2932 / 243 / 0
Tetracykliny również zmniejszają działanie kodeiny, tak o 30% (kwestie osobiczne zapewne będą miały wpływ na wielkość tego procenta).
  • 1009 / 42 / 0
U mnie spożycie jakichkolwiek benzo RC w ciagu (etizolam, clonazolam, flubro) w znacznym stopniu spłyca fazę co jest bardzo dziwne
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.