Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 189 / 9 / 0
Zwykły przepływ energii. W zależności od stanu świadomości, częstotliwość dźwięku i odczucia są różne.
  • 314 / 4 / 0
O, miewam czasem brain zapy. Nie wiem skąd, pojawiły mi się po raz pierwszy po paru kontaktach z benzodiazepinami, potrwały parę tygodni (jeden zap na pół godziny, może godzinę), a potem zniknęły. Teraz czasem się pojawiają jak bardzo długo nie śpię albo tak po prostu, zapują parę razy i znikają. Wcześniej nigdy ich nie miałem. W tej chwili nie nadużywam niczego, okazjonalnie raz w tygodniu coś lekkiego, zazwyczaj rzadziej, ciągi raczej były mi obce (tylko na dysocjantach, ale już od roku nie).

Zasadniczo mi nie przeszkadzają, takie śmieszne uczucie "wtf, co się dzieje" trwające sekundę czy dwie i tyle, ale zastanawiam się skąd one są i czy można się ich pozbyć jak wrócą. W tej chwili już jakiś czas nie miałem brain zapów, ale myślę, że to kwestia czasu.
  • 180 / 5 / 0
Miałem to po odstawieniu citalopramu przez jakiś czas. Ogólnie jestem zryty przez rozne dragi i biore od wielu lat ale sporadycznie - wiekszosc czasu jestem trzezwy ale czasem "pekam" i uskuteczniam parodniowy maraton - glownie na stimach i empatogenach ale zdarzaja sie tez rozne inne wynalazki. Po ostatnim wyskoku na 1g 3-MMC i 100mg MXE + ok 1 g 5-htp + ok 2 g gaba przerobionych przez 2 dni od 2 dni mam zapsy i malego dolka - smutno mi. Zapsy sa slabe ale pojawiaja sie czesto - co 3,5 minut. Czas na kolejny dluzszy detox...
Ten, kto gwiazdę w locie schwyta, sprawi dziecko mandragorze,
wie, skąd diabeł wziął kopyta, albo czemu gasną zorze, umie słuchać Syren śpiewu,
strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
zna krainy,
gdzie nie znajdzie fałsz gościny.
  • 180 / 5 / 0
Ktos z Was mial takie akcje po jednorazowym przegieciu z ketonami lub/i MXE? Przejdzie mi to w ogole czy istnieje mozliwosc, ze zrypalem sobie cos z ukaldem nerwowym i mi tak zostanie? Minely 4 dni od momentu kiedy wytrzezwialem i nie ma poprawy - intensywnosc i czestotliwosc jest taka sama od poczatku. Zaczynam sie martwic.. :-/
wie, skąd diabeł wziął kopyta, albo czemu gasną zorze, umie słuchać Syren śpiewu,
Ten jedyny
zna krainy,
  • 3964 / 150 / 0
miewalem brain zapsy po odstawianiu ssri, zawsze przechodzily w ciagu max 14 dni, jesli dobrze pamietam.
niedojebanie genetyczne
  • 180 / 5 / 0
Przeszło mi po paru dniach faktycznie..
Ten jedyny
zna krainy,
  • 100 / 4 / 0
Dostałem brain zapsów po tym jak przerobiłem z kumplem grama 5-MAPB w noc, przez dwa tygodnie miałem je, potem nie.
Teraz znów jadłem 5-MAPB i znów powróciły, ale że jadłem mniej to słabsze
Uwaga! Użytkownik walkmanowiec nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 54 / / 0
Też mam to kilka razy dziennie przez jakies 2 tyg po benzo, ale nie jest to w moim przypadku jakos bardzo nieprzyjemne
  • 51 / 1 / 0
Po zabawach mocno posypanych ketonami miałem je przez kilka dni, raz to miałem jakiś atak w kinie pamiętam to był film NAZNACZONY II. Normalnie co 3-5 minut króciutkie zapsy mnie łapały :P Nic miłego.
  • 128 / 5 / 0
Tak, zdaje się, że to to.

Zauważyłem to u siebie dwukrotnie -
* po bardzo długim ciągu Mefista, koszmarnych ilościach i tragicznym odżywianiu i funkcjonowaniu- dawne czasy...
* po krótkich 'ciągach' 3MMC - z full odżywianiem, niemal full snem (6-7h), witaminkami etc.

Nic przyjemnego - ale african dream root sprawdzę bez watpienia!
Prawda powyższych wpisów nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
Witaj w Krainie Dziwów, Alicjo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.