Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Schemat atomu.
Atom,Bakteria,Ukl. sloneczny, galaktyka.
Wszystko to opiera sie na praktycznie tych samych zasadach.
Jadro, ciala wirujace naokolo jadra, ksztalt kulisty, magnetyczne oddzialywanie na siebie poszczegolnych elementow.
(Co w organizmach zywych rowniez mam miejsce).
Synapsy, czastki ukl nerwowego opisywane mianem "mikrokosmos".
:old:
No i wszystko spowija ta dziwna, tajemnicza sila.
Opisywana przez naukowcow jako "niedawno odkryta" 'ciemna energia'.
Macie uczucie po DXM patrzac w nocy na rozgwiezdzone niebo ze gwiazdy sie dziwnie poruszaja?
Nie czulem ciala, bylem calkowicie w visualach mozna powiedziec. Bylem malutkim atomem, ktory w zastraszajacym tempie zaczal sie rozrastac, az stalem sie calym wszechswiatem. Czulem jak moje cialo sie rozrasta :) Bardzo fajna i przyjemna wkretka :)
ShadySharky pisze:Hmm, w jakim kontekscie byl ten 'koniec swiata'?
Wielka katastrofa globalna, czy koniec 'swiata' jako pewnej epoki, znanego nam teraz swiata?
Sklaniam sie u Cb ku odpowiedzi 'katastrofa globalna' przeciez wszystko zalezy od obserwatora jak bdz postrzegac 2012, a w Twoim przypadku czuje wlasnie ze apokalipsa jest tym postrzeganiem. (kontekst zdania)
ShadySharky pisze:Cos w tym jest.
Schemat atomu.
Atom,Bakteria,Ukl. sloneczny, galaktyka.
Wszystko to opiera sie na praktycznie tych samych zasadach.
Jadro, ciala wirujace naokolo jadra, ksztalt kulisty, magnetyczne oddzialywanie na siebie poszczegolnych elementow.
(Co w organizmach zywych rowniez mam miejsce).
Synapsy, czastki ukl nerwowego opisywane mianem "mikrokosmos".
:old:
No i wszystko spowija ta dziwna, tajemnicza sila.
Opisywana przez naukowcow jako "niedawno odkryta" 'ciemna energia'.
Macie uczucie po dxm patrzac w nocy na rozgwiezdzone niebo ze gwiazdy sie dziwnie poruszaja?
Potem byłam smutnym bogiem, cały świat był tylko mną i istniał tylko dla mnie. Byłam zrozpaczona, bo wszystko już się wydarzyło a ja ciągle przeżywałam ten cykl od niepamiętnych czasów i musiałam to robić aż do końca wszystkiego. Patrzyłam z oddali na zapętlającą się spiralę mojego wszechświata. Stałam obok innych bogów ustawionych w kolejce, czekających na rozpoczęcie kolejnego życia, a oni patrzyli na mnie smutnym wzrokiem i kiwali głowami. Widziałam swoje poprzednie życia i wszystkie wyglądały tak samo. Na chwilę byłam w swoim łóżku jako mała dziewczynka w innym życiu. Potem spadłam okropnym mentalnym ciężarem znów w swoje teraźniejsze życie i to była niesamowita ulga, bo bałam się, że nie wrócę do tego życia tylko obudzę się w innym a w tym bardzo chciałam teraz być, bo wydawało mi się najlepsze, chociaż było niby takie samo jak wszystkie inne
Come eat some chemicals
He'll never change he's not that brave
He'll never say you're beautiful
Oh Vivica I wish you well I really do, I really do...
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.