Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
Najciekawsza wkręta? Jestem wielokątem, żółtym wielokątem w środku nieskończoności; każda moja kończyna jest jednym z jego boków, który rozciąga się następnie w nieskończoność (ogólnie dużo było "nieskończoności" w tym tripie). Boki zapadają się do środka, a ja jestem żółtym parasolem, którego szkicowałam rano. Fajne uczucie, być parasolem.
śmierdzi jak ten spiryt.
  • 600 / 4 / 0
Ostatnio na dexie - Wszechświat to bakteria, a ziemia to jej jądro komórkowe.
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 2650 / 42 / 0
Cos w tym jest.
Schemat atomu.
Atom,Bakteria,Ukl. sloneczny, galaktyka.
Wszystko to opiera sie na praktycznie tych samych zasadach.
Jadro, ciala wirujace naokolo jadra, ksztalt kulisty, magnetyczne oddzialywanie na siebie poszczegolnych elementow.
(Co w organizmach zywych rowniez mam miejsce).

Synapsy, czastki ukl nerwowego opisywane mianem "mikrokosmos".
:old:

No i wszystko spowija ta dziwna, tajemnicza sila.
Opisywana przez naukowcow jako "niedawno odkryta" 'ciemna energia'.

Macie uczucie po DXM patrzac w nocy na rozgwiezdzone niebo ze gwiazdy sie dziwnie poruszaja?
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2012 przez ShadySharky, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 11 / / 0
Najlepsza wkretka byla gdy pierwszy raz zarzucilem dexa :P
Nie czulem ciala, bylem calkowicie w visualach mozna powiedziec. Bylem malutkim atomem, ktory w zastraszajacym tempie zaczal sie rozrastac, az stalem sie calym wszechswiatem. Czulem jak moje cialo sie rozrasta :) Bardzo fajna i przyjemna wkretka :)
  • 47 / / 0
ShadySharky pisze:
Hmm, w jakim kontekscie byl ten 'koniec swiata'?
Wielka katastrofa globalna, czy koniec 'swiata' jako pewnej epoki, znanego nam teraz swiata?

Sklaniam sie u Cb ku odpowiedzi 'katastrofa globalna' przeciez wszystko zalezy od obserwatora jak bdz postrzegac 2012, a w Twoim przypadku czuje wlasnie ze apokalipsa jest tym postrzeganiem. (kontekst zdania)
No właśnie nie, ciężko powiedzieć w jakim kontekście. Ale towarzyszyła temu wkrętka że obecne telefony, te z androidami są po to aby inwigilować ludzi, czyli można powiedzieć że chodziło o "koniec pewnej epoki, znanego nam teraz świata". Ale ciężko sobie przypomnieć w tej chwili dokładnie. Aczkolwiek większość akcji była bardzo pozytywna - las to niesamowite miejsce :)
Uwaga! Użytkownik Patryk241 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / / 0
smok zajebał mi całą mądrość życiową == nie mogę się z ty pogodzić... ale przynajmniej byłam w Japonii
  • 31 / / 0
wędrowanie łożkiem, piękne, zawsze mój towarzysz z piosenki (fajnie jest latać z Janis Joplin!) mnie zaprowadza do świata na rogu. Z tym, że mam to ostatnio coraz rzadziej i chyba zależy to od set&settings - szczytowy moment piosenki, a ja latam..
  • 2372 / 57 / 0
ShadySharky pisze:
Cos w tym jest.
Schemat atomu.
Atom,Bakteria,Ukl. sloneczny, galaktyka.
Wszystko to opiera sie na praktycznie tych samych zasadach.
Jadro, ciala wirujace naokolo jadra, ksztalt kulisty, magnetyczne oddzialywanie na siebie poszczegolnych elementow.
(Co w organizmach zywych rowniez mam miejsce).

Synapsy, czastki ukl nerwowego opisywane mianem "mikrokosmos".
:old:

No i wszystko spowija ta dziwna, tajemnicza sila.
Opisywana przez naukowcow jako "niedawno odkryta" 'ciemna energia'.

Macie uczucie po dxm patrzac w nocy na rozgwiezdzone niebo ze gwiazdy sie dziwnie poruszaja?
Skoro zawsze musi być coś mniejszego lub większego, to możliwe jest istnienie Wszechświatów takich jak nasz np., w atomie? Ciekawa teoria mi naszła. :D
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 577 / 8 / 0
@up: "Teoria fraktalna". Masa ludzi wpada na ten pomysł, przykro mi ;-)
Uwaga! Użytkownik Amaterasu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / / 0
W sobotę wieczorem była moja pierwsza przygoda z dexem, trochę przesadziłam, bo wypiłam najpierw szklankę taniego wina, po jakiejś godzinie zarzuciłam 360mg, nic się nie działo przez jakieś 2h, w międzyczasie odprowadziłam koleżankę do domu i wypiłam jeszcze jedną szklankę wina. Wróciłam do domu, położyłam się na łóżku i wkurzyłam się, że nic się nie dzieje to zerwałam się i wzięłam jeszcze 150mg.
Potem byłam smutnym bogiem, cały świat był tylko mną i istniał tylko dla mnie. Byłam zrozpaczona, bo wszystko już się wydarzyło a ja ciągle przeżywałam ten cykl od niepamiętnych czasów i musiałam to robić aż do końca wszystkiego. Patrzyłam z oddali na zapętlającą się spiralę mojego wszechświata. Stałam obok innych bogów ustawionych w kolejce, czekających na rozpoczęcie kolejnego życia, a oni patrzyli na mnie smutnym wzrokiem i kiwali głowami. Widziałam swoje poprzednie życia i wszystkie wyglądały tak samo. Na chwilę byłam w swoim łóżku jako mała dziewczynka w innym życiu. Potem spadłam okropnym mentalnym ciężarem znów w swoje teraźniejsze życie i to była niesamowita ulga, bo bałam się, że nie wrócę do tego życia tylko obudzę się w innym a w tym bardzo chciałam teraz być, bo wydawało mi się najlepsze, chociaż było niby takie samo jak wszystkie inne %-D
Come eat some chemicals with me,
Come eat some chemicals

He'll never change he's not that brave
He'll never say you're beautiful
Oh Vivica I wish you well I really do, I really do...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.