Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2428 / 90 / 0
Bo dawka 150mg to za dużo (mowa o dobrym sorcie nie przeżenionym syfie który działa w miarę ok od +200mg)
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 545 / 8 / 0
scr pisze:
no i kwestia euforii. niby nie powodują i te czyste stymulanty jej nie dają, albo minimalnie dają (etylofenidat - leciutko, DPMP itp. - nie próbowałem, ale z opisów wynika, że nie ma żadnej). tymczasem MDPV dawało konkretną euforię. PVP też trochę podkręca. jak to jest? MDPV ewidentnie wzmacnia impulsy, to się po prostu czuło, ale do tego była ta euforyczna podkrętka. poza tym... czy to wszystko rozbija się tylko o NDRI?
Mi MDPV nie dawało euforii, chyba, że dodałem G. Etylofenidat też nie bardzo, ale to rozchodzi o subiektyne odczucia i dopasowanie nazwy do tego... dla mnie euforia to stan podwyższonej, niekontrolowanej przyjemności, odczuwanej nawet bez zewnętrznych bodźców, dlatego kojarzy mi się to raczej z typowymi euforiantami, depresantami i ze stymulantami uwalniającymi większe ilości katecholamin. Czyste NDRI to dla mnie podwyższony nastrój, pewność siebie, klarowność umysłu, hipomania... bez euforii i co za tym idzie "nieogaru". W tych kwestiach nie widzę specjalnej różnicy pomiędzy MDPV, a-PVP i 2-DPMP.
... są takie dwie substancje - BPAP i PPAP - właśnie z grupą propylową w pozycji alpha oraz przy azocie (ta druga to prosta fenetylamina). ich działanie polega jedynie na modulacji neuronów, które w reakcji na sygnał wypuszczają więcej neurotransmiterów, więc sygnał mocniejszy.
Jeśli chodzi o to co w jakiej jest pozycji to się nie znam zupełnie ;) ale ja jakoś nie widzę podstaw, żeby sądzić, że w MDPV i a-PVP jest coś "specjalnego" poza tym co wiadomo.
swoją drogą zastanawiam się czemu żadna z tych substancji nie jest wykorzystywana ani w medycynie ani na rynku suplementów diety lub RC.
Jak nie wiadomo o co chodzi... ;) Jeśli wierzyć wikipedii, to są w "fazie badań"... żeby weszły na rynek medyczny potrzeba kilku-kilkunastu milionów $ na testy, a żeby weszło na rynek RC/supli musi być legalne i tanie w produkcji.
  • 749 / 86 / 0
Mam za sobą kilka testów tej substancji i mam mieszane uczucia. Samodzielnie daje efekty średnie. Odczuwam głównie chęć rozmowy i poprawę humoru. Niestety działa to trochę ponad godzinę i potem pojawia się dość chujowy zjazd objawiający się zmęczeniem i demotywacją. Oczywiście dociągnięcie zjazd wywala :D

Jednak pazurki substancja pokazuje dopiero w zrobionym przeze mnie miksie, mianowicie: 5mg MXE, 30-60mg DXM, 10mg etylofenidatu i 30mg alfa-PVP.

Ten miks daje bardzo mocny efekt clear-headed, panuje nad sytuacją i wszystkie problemy znikają. Stymulacja fizyczna jest bardzo słaba, ale psychicznie jestem na wysokich obrotach. Idealny stan do pracy i życia :)
  • 10 / / 0
Z racji bardzo roznych relacji co do zawartosci % w produktach od roznych sprzedawcow dawka aPVP niemozliwa do ustalenia. Podane dawki odmierzane bez wagi.
-30mg sniff
60s lekkie dreszcze calego ciala, na poczatku myslalem ze to placebo ale przy kolejnych dawkach to samo
20min do tego czasu bardzo subtelne wejscie i efekty malej kawy, bardzo wyrazne poczucie "czystosci umyslu"
-60mg sniff
25min lekkie dreszcze, znieczulenie sluzowki nosa
30min Efekty fizyczne dosyc wyrazne, lekkie spiecie miesni oraz dreszcze jednak ogolnie dosyc przyjemne. Stymulacja psychicna bardzo subtelna i bez euforii. Brak niepowstrzymanej checi robienia czegos, jednak skupienie sie na wymaganej czynnosci bardzo latwe. Poczucie czystosci umyslu nadal mocne. Wyraznie poprawiony wzrok.
60min Efekty fizyczne duzo slabsze jednak serce daje "sie poczuc" - bez nieprzyjemnych efektow. Stymulacja psychiczna na stalym poziomie, efekty przypominaja nieco adrenaline i kofeine - jednak bez poczucia stresu i napiecia.
120min sniff 60mg
130min przy kolejnej dawce pierwsza odczuwalna zmiana to szybszy puls i wzrost cisnienia + jak zwykle lekkie dreszcze.
150min stymulacja psychiczna znow wyraznie odczuwalna, umysl czysty i zdolny do intelektualnego wysilku bez pomylek. Z efektow fizycznych tylko lekkie spiecie miesni nog.
160min stymulacja psychiczna powoli slabnie. Chec na kolejna dawke silna (u mnie to norma) ale jednak czuje ze pomimo ogolnie subtelnych efektow, dzialanie ciagle jest mocne i zaprzestaje dalszych testow.

Po okolo 3h calosc oceniam jako przyjemna, dajaca sie produktywnie wykorzystac stymulacje. Bez wyraznie nieprzyjemych skutkow ubocznych.
Celowo nie czekam z relacja do nastepnego dnia bo po kazdym stymulancie nie spie, nie jem przez dluzszy czas niz wiekszosc innych ludzi wiec to info i tak sie wam nie przyda ;p
  • 6158 / 433 / 12
Wypróbowałem niedawno około 200mg tego specyfiku, w postaci jasnobeżowego pudru. Powiem krótko: solo - to praktycznie to samo, co dowolny inny lekki dopaminergik. Różni go tylko dawkowanie, które ze względu na cenę wcale nie musi okazać się ekonomiczniejsze i to, że jest dość niegroźny dla nosa przy insuflacji. Może się jednak okazać komponentem zajebistego miksu.

W skali od 1 do 10, postawiłbym mu 6,5. Zaletą jest komfort insuflacji, wadą - brak oryginalności.

Poprawiłem odnośnik do odpowiedniej strony.
| 13 |
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 180 / 1 / 0
jakby ktos porownal z etlofenidatem?
Uwaga! Użytkownik immortal11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1987 / 108 / 0
jak dla mnie nie ma porównania. aPVP jest dużo bardziej MDPV-like. etylofenidat to czysta stymulacja umysłu, bez podkrętek. i powiem szczerze... dorwałem znowu aPVP i stwierdzam, że to jednak dla mnie najlepszy zamiennik MDPV jaki jest na rynku. mówię tu o pracy umysłowej - stymulant - podkręcacz - zainteresowywacz. z EPH całkiem dobrze się miksuje.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2428 / 90 / 0
Czy spotkał sie ktoś z krystalicznym sortem a-PVP ? Bo z tego co kojarzę to żadnego związwku z alfa-pirolidynopropiofenonów w innej postaci jak pudru nie widziołym :E
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6158 / 433 / 12
Ja nie, ale puder jest zajebisty bo w ogóle nie szczypie i nie masakruje śluzówki. :)
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 4807 / 267 / 0
@Surveilled
Jakiego koloru jest Twój puder? Coś co podobno zawiera alfa-PVP testowane przeze mnie było koloru beżowego, masakrowało nos i ciężko odbijało się na wydolności organizmu, zamierzam dać drugą szansę dla tego wynalazku i chciałbym wiedzieć mniej więcej czego szukać.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.