Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1293 / 20 / 0
ciekawe teorie, zejscie po kodzie, wpierdalam 1,5roku, i nigdy czegos takiego niezaobserowowałem...
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 6 / 0
Bo to pierdolenie jakieś, leśne.. Nie wiem, jakim cudem. Chyba cudem postów równie bezwartościowych, jak ten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 658 / 10 / 0
Nie ma zejscia, ja wpieprzalem przez dluzszy czas wlasnie glownie dla tego 'afterglow'. No chyba ze ktos ma na mysli wkurwienie ze peak schodzi i nazywa to zejsciem?
All I can do is just pour some tea for two
And speak my point of view,
But it's not sane...
  • 1743 / 26 / 0
Dokładnie Viivid, pewnie pełno gimbusiarni nie rozumie, że te 30-50min po zjedzeniu kody to jej wchodzenie i zwał jak zwał "peak". Jeżeli potem odczuwa ktoś ZEJŚCIE to prawda taka jest, że samo działanie kody jest więc dla takiego kogoś zejściem :cheesy:
Non omnis moriar.
  • 694 / 7 / 0
Pobozny user pisze:
Ale te pół godziny do godziny trwa taki błogostan i jest cudownie :-) później jednak przychodzi przynajmniej u mnie coś co można nazwać zjazdem, który objawia się lekkim podkurwieniem i chęcią powtórzenia tego błogostanu- ale to przynajmniej u mnie to nie działa. Po magicznym działaniu kody, zaczyna wrzucona powtórnie ta sama dawka a nawet odrobinę większa powoduje coby nie powiedzieć rozdrażnienie :-/ .

po peaku jest;
wkurwienie albo sedacja (na początku zabawy, to przysypiamy na drugi dzień),
temat powinien mieć nazwe "Kodeina- stan po peaku".

Zresztą też znam kilka osób co po wszystkim mają zwałe lol
  • 597 / 2 / 0
Bo to "zejście" po kodeinie to nie to samo co tradycyjnie rozumiana zwała np. po stimach. IMO Chodzi po prostu o to, że jak ktoś już za długo ciora, to po ok. godzinie koda przestaje działać jak należy i człowiek jest mega wkurwiony, że tak jest. I to wkurwienie jest (u mnie przynajmniej było) nienaturalnie intensywne. Ogólnie bardzo spokojny ze mnie chłopak, po za długim mitingu z kodą zajebałem jakiemuś burakowi pod sklepem w pysk, bo mnie drażnił. Nie robię takich rzeczy, nie poznałem siebie.
"The Himalayas haven't always been mountains." Brian Cox
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
  • 6 / / 0
Mi jak przechodzi blogostan moze nie jestem wkurwiona ale szkoda mi ze to tak szybko minelo :P
  • 497 / 12 / 0
Co to za bzdury? Po kodzie nie ma czegoś takiego jak "zejście". Do końca dnia zostaje lekkie kodeinowe uczucie.
p
email: 853156@protonmail.com
  • 21 / 1 / 0
Ja czasami kiedy cpalem wieczorem na drugi dzień czułem takie kodowe przymulenie ale nie nazwałbym tego zejsciem bo szczególnie na początku było to przyjemne, dopiero powyżej 600mg branych w ciągu było to troszkę bardziej nasilone , taki "burdel" w głowie. Dopiero po 48h zaczynał się skręt i tego już do przyjemnych nie liczę ;)
Are you happy?

I am, man !
Content and fully aware !
  • 12799 / 2488 / 0
kuchwale pisze:
Co to za bzdury? Po kodzie nie ma czegoś takiego jak "zejście". Do końca dnia zostaje lekkie kodeinowe uczucie.
Tak jest tylko na początku. Kiedy opio-ćpun przechodzi na system 2 x dziennie, poranna dawka bynajmniej nie będzie trzymać do wieczora. Już późnym popołudniem zaczyna się skręt :finger:
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.