angor animi pisze:Czasem leki pomagają jakoś się przywrócić do życia i zacząć działać w celu poprawy stanu. Znasz to uczucie kiedy wstajesz rano, idziesz do kibla, zjesz kawałek chleba w południe i cały dzień spędasz na łóżku nie mając ochoty ani siły się ruszyć, a w głowie kotłują się myśli jak by to cierpienie ukrócić?
Ciężka praca fizyczna przez, powiedzmy rok.
Psychika fiksuje niezależnie od nas
Jak psychika cierpi ciało również.
słowa od psychologa i zmieniłeś podejście do życia jednak większości biadolenie psychologów/psychoterapeutów nic nie daje poza straconym czasem
dla tego coś ciekawszego przedstawię
jak depresja czy niechęć do życia na trzeźwo mogłaby zmieścić się w jednym zdaniu, to dawno by była wyryta na wszystkich murach, nikt nie ma recepty na szczęście dla wszystkich ludzi na ziemi. To co pomaga jednemu, niekoniecznie pomoże mi czy komu innemu
A nawet jak by szczęście mogło się zmieścić w jednym zdaniu to ty byś je przegapił ,bo jesteś przekonany że żeby wyjść z depresji trzeba wiele lat z dobrym terapeutą leczenia+dobre leki ,a przekonania ograniczą pole widzenia
Prawda jest dziwniejsza od fikcji ,bo fikcja musi być prawdopodobna a prawda nie
Depresja jest przeciwieństwem szczęścia (dwa bieguny)
ale jak to się mówi :
Jestem szczęśliwy
a depresje to już mam
a czemu nie mówi się :jestem depresjonowany i jestem szczęśliwy
Żeby być szczęśliwym trzeba coś w tym kierunku robić (np.realizować siebie, plany, marzenia,ambicje,szczęście rodzinne )
wiec żeby być depresjonowanym też trzeba coś w tym kierunku robić ....zadajcie sobie pytanie co każdy z was robi
Kuba Powiatowy pisze:Jest na to lekarstwo- praca ! :listen:
Ciężka praca fizyczna przez, powiedzmy rok.
Hydroxyzyna dość mocno zamula, chce się po niej spać, może więc pośrednio znosi emocje- ale mi chodzi o lek, po którym człowiek czuje się trzeźwo a zarazem nie odczuwa emocji, głównie negatywnych. Wole już nie czuć również tych dobrych emocji, byle nie odczuwać tych przytlaczających i bolących złych... :(
Paro... Dużo efektów ubocznych. A sertralina to bardzo dziwne że mogła likwidować odczuwanie wszystkich emocji, bo podobno oprócz serotoniny podnosi też dopaminę (zachwalał to wielokrotnie c0deine w swoich postach na hypku, czytalam, i bynajmniej nie narzekał na nieodczuwanie przyjemności i pozytywnych emocji!), słabo wprawdzie, ale podnosi według naukowych i użytkowniczych źródeł...
Dostałam w ciężkiej dla mnie sytuacji życiowej.. Już po 1 tabl czułam się inaczej..
Wszystko mi zwisało, uczucia stały się płytkie, o mały włos nie straciłam chłopaka, bo po co się godzić jak mi to zwisało?...
Jeśli tego szukasz to powinno pomóc, ale dla innych nie polecam.
Mocne skutki uboczne po odstawieniu - wszyscy myśleli, że jestem w ciąży - magłe wymioty, zawroty głowy i inne.. przez parę dni..
Poza tym libido=0
do teraz mi nie przeszło, po roku już!!
Paro... Dużo efektów ubocznych
Ale jednakowoż co jest, do cholery , wszyscy mają po ssri zmneijszone libido, a nmoje NIE DZIAŁAJĄ ONE WCALE, mam identyzne jak bez leków, umiarkowanie duże.
Objawy odstawienne po ssri? Ja NIGDY NIE MIAŁAM jakichkolwiek takich objawów, dziwi mnie przeogromnie że tak wielku ludzi na nie narzeka! Nawet po żarciu ssri kilkumiesiecznym i dość raptownym odstawieniu (no czy w 2 dni to jest nagłe odstawienie czy stopniowe, to już pozostawiam do oceny Czytelników hypka!) ...
ephemeris pisze:
Ale jednakowoż co jest, do cholery , wszyscy mają po ssri zmneijszone libido, a nmoje NIE DZIAŁAJĄ ONE WCALE, mam identyzne jak bez leków, umiarkowanie duże.
Objawy odstawienne po ssri? Ja NIGDY NIE MIAŁAM jakichkolwiek takich objawów, dziwi mnie przeogromnie że tak wielku ludzi na nie narzeka! Nawet po żarciu ssri kilkumiesiecznym i dość raptownym odstawieniu (no czy w 2 dni to jest nagłe odstawienie czy stopniowe, to już pozostawiam do oceny Czytelników hypka!) ...
A konkretnie po Arketisie nic nie miałeś? żadnych efektów odstawienia?
ja cały tydzień miałam w duuuu
sertraline likwiduje leki nie te prawdziwe a te urojone
juz Ci pisalem "jak nie chcesz znieczulenia to nie siegaj po opiaty bo tylko one Ci nie dadza tego wspanialego uczucia ze jednak wszystko jest OK"
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.