Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 554 / 14 / 0
Tak, są.
  • 22 / / 0
Fajnie, lepiej się poczułaś odpisując mi tak? Dodaj jeszcze bym użył wujka googla to padnę na deski :)
Jakby ktoś nie zauważył temat jest dosyć skąpy i trochę czasu spędziłem szukając konkretnych oraz świeżych informacji, ale nie znalazłem, więc się pytam.
  • 1472 / 26 / 0
mulungu ,Combtetum i chyba tyle
  • 22 / / 0
A kanna i damiana?
  • 279 / 2 / 0
Raczej nie do relaksacji.
Weź melisy susz i zapal trochę w drewnianej fajce, fajnie działa.
Poza tym jak wspomniano - mulungu i combeteum (btw. jest już gdzieś w polsce dostępne?).
  • 1472 / 26 / 0
Przecież mulungu jest cały czas w SS i MO a Combretum pojawiło sie niedawno w SS :-)
  • 22 / / 0
Chyba koledze chodziło tylko o dostępność Combeteum. Hmm. to zamówię te dwie rzeczy i zobaczę co i jak. Ale zastanawiam się też nad Kanna i damianą, ale już sam nie wiem, bo ciąglę czytam inne opinie :) To w takim razie jak te dwa ostatnie działają? Tak btw. wszystkie te rzeczy mogę pogotwać i wypić z fusami? Najchętniej to bym to palił, ale to chyba mało przyjemne sądząc po konsystencji.
  • 1472 / 26 / 0
Nieprzypominam sobie aby ktoś pił wywar z kanny

A damiana może i wywa działa wyraznie ale znacznie słabiej od mulungu nie działa ani trochę narkotycznie ,pusta zamuła
  • 22 / / 0
Ok czyli rozumiem, że mulungu i Combtetum mają jedyne namiastkę działania narkotycznego?
  • 279 / 2 / 0
Tak, pytałem o combeteum, nie wiedziałem, że na ss już jest, mam taki zapas jeszcze mulungu i innych ziółek, że nie potrzebuję, ale dobrze wiedzieć :)
Tak czy siak kanna raczej się nie nada - polepszacz nastroju, ale nie relaksant. Choć zamów, droga nie jest, zobacz jak na Ciebie działa ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.