Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 108 / 1 / 0
haha niemozliwe... galka dziala niezaleznie czy jest cala czy jest mielona tylko poprostu niekture firmy (te tansze) pakuja gale w lipne worki i w ten sposub galka sie moze jakos wysuszyc ale jak sie kupuje gale z lepszych firm np. Kamis (zawsze kupuje mielona z ten firmy) no to jest gicior fazka i plus w tym ze nietrzeba sie meczyc z tarciem calych galek :-D sory ze tak pierdole ale jestem pod wplywem galki :-p
o o
 |
\__/
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
No ja wlasnie bralem z Kamisu mielona i nie dzialala ale to byly moje pierwsze spotkania z gałka to moze dlatego a pozniej koplo mnie z calych to zawsze pozniej kupowalem cale, ale jak teraz nie bedzie to kupie mielona i zobaczymy czy kopnie czy nie, wlasciwie to czemu nie zaraz jade i sie przekonam :-D
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 108 / 1 / 0
dzs wchodze do sklepu.... juz schylam sie po 3 paczuszki galki mielonej kamisu... a tu jej jednak niema :-D musialem kupic jakies gowno z nieznanej firmy... eh smakuje jak kakao hehe :-D nigdy jeszcze takiej niepilem... zobaczymy jak podzialaja namnie te 3 torebki z innej firmy.... :-O
o o
 |
\__/
  • 523 / 4 / 0
To napisz czy tak samo podzialaly bo jestem ciekaw czy to sie czyms rozni.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Ja w sobotę pierwszy raz spożyłem gałkę. Razem z braciakiem wypiliśmy po 3 i pół orzecha z Prymatu. Wypiliśmy to ok 10, a faza weszła po jakichś pięciu godzinach. Początkowo śmiechawka - śmiałem się z trzeźwego kumpla, który siedział obok na fotelu. Potem bania jak skurwysyn. I ogólnie zmuła. Po paru godzinach siedzenia w ciemności i oglądania nastrojowego filmu... dał mi się słyszeć przeraźliwy krzyk, jęk z dołu. Oczywiście nikt inny tego nie słyszał... I to było to coś co można podpiąć pod halucynacje... Braciak mi mówił, że słyszał, jak lampa syczy, widział jak sufit się zaokrągla i jak wąż ogrodowy staje i zmienia się w kobre... Śruba trwała do rana. Potem, jak przyszedłem do domu ok godziny 19... spotkałem się ze starszym, umyłem zęby i poszedłem spać. Tego dnia zjadłem 4 kanapki na śniadanie i nic więcej. Obudziłem się o 10 dnia następnego i dalej miałem śrubę tylko już trochę lżejszą - ok 1/3 szczytowej wartości śruby ;p. Hmmm... Mam zamiar powtórzyć "libację gałkową" jeszcze przynajmniej raz w następnym tygodniu, ale już z większą dawką... jakieś 5 orzechów mysle...
Uwaga! Użytkownik Egipski Bakacz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 108 / 1 / 0
Plankton pisze:
To napisz czy tak samo podzialaly bo jestem ciekaw czy to sie czyms rozni.
taa te 3 opakowania galki z nieznanej lipnej firmy podzialaly jak pul opakowania kamisu.... nawet zauwazylem ze lepiej dziala namnie mielona bo i tak jest swierza i w dodatku nietrzeba jej juz mielic bo jest starta bardzo dokladnie ;-)
o o
 |
\__/
  • 523 / 4 / 0
Ja jakos sie niemoge przekonac sie do mielonej, bo zawsze mi sie wbija ze mnie nie kopnie lub slabo a nie mam ochoty na darmo jesc, wiem ze tak nie musi byc ale mi sie tak cos wbilo ze cala lepsza i przy niej pozostaje.
  • 108 / 1 / 0
to teraz jakbys sprubowal mielonej to bys ja polubil bo niepierdolil bys sie z tarciem a to duzy plus ;-)
o o
 |
\__/
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: słonko »
Ostatnio w sklepie ze zdrową żywnością kupiłam całą gałkę, potem starłam, zrobiłam wywar, z trudem wypiłam i nic cały trud na marne, co jest........??
Uwaga! Użytkownik słonko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
A ile tych galek? A pozatym mnie na poczatku tez nie kopaly, raczej trzwba receptory wyrobic, bo jak sie dlugo nie bierze to tez pozniej jakos tak slabiej kopie.
No sprobuje z mielona i porownam moze sie przekonam ;-)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.