Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Też się trochę zaczynam obawiać. 11.01.12 zamówiłam 2g bufedronu. Z tego co kojarzę, wysyłano zawsze priorytetem, toteż fakt, że nie mam jeszcze paczuszki w rękach zaczyna mnie martwić. Czy to możliwe, że wyniuchano coś podejrzanego i odesłano moje skarby na badania?
Skoro bufedron jest w Polsce legalny, mogę spodziewać się wjazdu na chatę, czy mogę spać spokojnie? Pisałam maila do nadawcy, nie odpisał mi jeszcze, może dlatego, że weekend.
Pan Pigułka lubi swawole.
  • 2814 / 14 / 0
W przypadku zatrzymania przesyłki dostarczany jest zamiast tego list z np.Urzędu Celnego wzywającego na przesłuchanie/na świadka. Zweryfikujcie informacje na temat tego czy Wasz problem z przesyłkami nie dotyczy wyłącznie 1 sklepu, bo wydaje mi się, że tak.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Z zamiłowania lubie przeszukiwać neta w poszukiwania tego co nie dostępne i nie ma co ukrywać świat jest wielki znalazłem 2 ciekawe sklepy jeden w Australii typowo ziołowy (Feverfew, Nettle, Bearberry, Catnip) i drugi Kazachstan do wyboru do koloru aż ciężko wybrać :) . Z tego co widzę lepiej szukać w granicach UE ? nie chciał bym sobie robić problemu z 3g no chyba ze nie ma co popadać w paranoje ?
  • 3900 / 245 / 13
Jak widzicie zamówienia z zagranicy (UE) z opcją poste restante? Jest mega anonimowo, bo podajesz tylko swoje imię i nazwisko (a wiadomo, że to nie jest żaden identyfikator, bo nie jednemu psu burek); jedyna możliwa droga dojścia do tego, czyje to zamówienie, to chyba kontakt policji ze sklepem, co w przypadku zagranicznego sklepu chyba łatwe nie jest. Co o tym sądzicie?
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3127 / 27 / 0
Głupota. Poste restante to flaga w chuj.

No faktycznie, jak podajesz imię i nazwisko, to jest mega anonimowo :nuts:

Paczkę poste restante musisz odebrać na poczcie, na poczcie jest monitoring, resztę dopowiedz sobie sam.
High, how are you?
  • 3900 / 245 / 13
Ale weź ogarnij to, że jeśli paczka jest do odebrania, tzn. że jej nikt nie namierzył, w przeciwnym wypadku jest list z urzędu celnego LOL. Zawsze można wpaść w masce anonymouse (ŻAAART!!! jakby nikt nie skumał)
  • 4024 / 375 / 951
Jakiego urzędu celnego? Pytałeś przecież o UE.
  • 3900 / 245 / 13
Z tego co mi wiadomo, to paczki wewnątrz UE także mogą być rozpakowane w celu spraawdzenia zawartości i to chyba także robią celnicy, bo niby kto? Więc: jeśli paczka JEST w urzędzie pocztowym, zamówiona poste restante to czy jest anonimowo i bezpiecznie?

@Chusajn - myśl trochę chociaż - co niby komu może powiedzieć imię i nazwisko... gosh. No tak jak mówię - jedynie jak policaje sprawdzaliby bazę danych sklepu pod kątem przelewu na to imię i nazwisko, po czym poszlakami dotarcie do Ciebie...
  • 2814 / 14 / 0
Nie. Przejrzyj archiwum. Podawalem prowokację z odbiorem przesyłki na poczcie.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nie wiem czy ktokolwiek opisywał, ale:
zamówiłem książki z amazon.com, tematyka okołonarkotykowa (od marijuana horticulture do lsd my problem child) summa 7, płacąc 150$ zostałem poinformowany, iż przesyła potrwa 5 tygodni.

Po 10 dniach została odebrana przez mojego ojca na komisariacie policji, jak to powiedział pan władza (znajomy taty, który zaprosił, żeby zobaczył co synek czyta - tata wie co synek czyta), przetrzepane przez wszystkie urzędy celne, miało dojść na rodzimy komisariat, tam zostać spakowane i wysłane pocztą do domu (czyli jakby nigdy nic, ale w środku plakietka że sprawdzone)

Przy okazji (ale to może być też fantazja mojego taty, bo niby wie o zainteresowaniach, ale srogo się sroży na nie) dowiedziałem się, że ze względu na ruch generowany w sieci i moją ogólną aktywność jestem potencjalnie podejrzany o przestępstwa narkotykowe - czyli kartotekę mam, FBI siedzi w krzakach pod domem. No, to tak w ramach poinformowania - jeśli nie na miejscu, czy złe, to do wyjebania.

Pozdr
A
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.